Klassiek in en om Breda

Het Pianofestival

4e Pianofestival 2016: Jong talent op weg naar goud

En weer een bijzonder en aangenaam evenement, met veel ruimte voor aanstormend talent. De jeugd heeft immers ook de klassieke toekomst in handen.

Dansgroep Amapola

Dansgroep Amapola

De fotografe met Spaanse danseressen

Jetje van Wijk

Jong talent...

... op weg naar goud

Verrassend: piano met slagwerk

3e Pianofestival 2015: Pianomuziek Vierhandig

W ie hier niet geweestr is heeft iets gemist geweest is  heeft iets gemist. Een breed programma rond het vierhandig pianospelen. Op zondag 12 april is een belangrijk element: het v ijf minutenfestival waarin pianoduo’s zich presenteren voor een jury bestaande uit de pianisten: Tanya Novomirskaya, Nadia Rutkovska,  Esther van der Veeken en Nico Kuijper. Tussen de diverse deelnemende duo’s afgewisseld met  boeiende demonstraties.

Op donderdag 16 april vindt tijdens het Pianofestival de MuziekSalonSpronk plaats, met aandacht voor Antonin Dvorák en zijn vierhandige piano-stukken. 

Op zondag 19 april is er een c oncert door acht pianisten op acht vleugels met  “ Danse Macabre” van Saint-Saëns, Quattro Mulini van Jeroen Elfferich,  Metamorphosen van Philip Glass, Boléro van Ravel. Na een broodje vindt dan het finalistenconcours plaats en is er uiteraard de prijsuitreiking. 
2e Pianofestival 2014: DE RUSSISCHE ZIEL IN


DE MUZIEK

het tweede Pianofestival - op 13 april, wederom bij Acustica - was een groot succes. Ruim meer dan 200 mensen kwamen af op deze bruisende manifestatie, met als thema: De Russische ziel in de muziek. Verklankt door live-optredens van 3 Russische pianistes, maar ook door een aantal jonge talenten. Verder dans en poëzie en andere kunst.