Klassiek in en om Breda

Carmen - Royal Opera House live in de bioscoop

Woensdag 1 Mei 2024

Opera op het witte doek; Carmen 

In Breda  in de volgende bioscopen Kinepolis, Pathe en Chasse.

De voorstelling  begint om 20.15 uur.

Voor meer informatie  en tarieven  kijk op de website van de diverse theaters.

Bespaar jezelf een ticket naar The Royal Opera House en geniet met topgeluid en uitstekende cameravoering van dit spektakel in de bioscoop. Naar welke bioscoop is aan jou!

De bruisende nieuwe productie van Damiano Michieletto weerspiegelt alle passie en gloed van de partituur van Bizet, met het bekende sensuele Habanera van Carmen en het opwindende lied van de Toreador. Antonello Manacorda dirigeert een fantastische internationale cast, met Aigul Akhmetshina in de titelrol.

KOMT HIER DE AANKONDIGING VAN ÚW CONCERT?

Woensdag 1 Mei 2024

Treedt u binnenkort op als solist, als  koorlid of als muzikant in een orkest? Of organiseert u concerten? Als u ons een persbericht stuurt via kliobradio@gmail.com        zetten wij uw optreden op onze site. U kunt als bijlage een foto of flyer opsturen. ( jpg of png)  Vermelding op onze site is kosteloos.

Buitengewoon Klassiek -Duo Ormaza Vera- De Bussel

Zondag 5 Mei 2024

Duo Ormaza Vera

Jacob & Aarón Ormaza Vera op piano

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op de eerste zondag van de maand op prachtige klassieke muziek in De Bussel in Oosterhout.

Het Duo Ormaza Vera bestaat uit de Ecuadoriaanse broers Jacob en Aarón.  

De entree bedraagt € 20,00  inclusief thee/koffie vooraf met een gevulde koek of iets anders lekkers van de bakker en in de pauze een borrel met snack. Duo Ormaza Vera begint om 15.00 uur. Voor meer informatie en reserveren kijk op buitengewoonklassiek.nl.

Aarón Ormaza Vera  uit Ecuador begon -hoe kan het ook anders- op jonge leeftijd met piano spelen. Aarón is de jongste van vijf broers die allen het conservatorium bezoeken. Hij volgde het grootste deel van zijn leven lessen aan het Conservatorio Sergei Rachmaninov in zijn geboortestad Guayaquil en vervolgde zijn pianostudie aan de Muziekfaculteit van de Universidad de Especialidades Espíritu Santo waar hij zijn diploma in 2016 behaalde.

Daarna in haalde in 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam zijn Bachelor bij de vooraanstaande Nederlandse pedagoog Jan Wijn. Hij volgt nu zijn Master bij docent Frank van de Laar. Aarón ontvangt een talentbeurs van het Jacques Vonk Fonds.

Aarón heeft veel recitals gegeven, zowel als solist als onderdeel van een ensemble. Dat bracht hem naar vele podia in Nederland en daarbuiten.

Naast zijn studie en concerten heeft hij coachings/masterclasses gevolgd. Daarnaast werkt hij als freelancer voor de Dutch National Opera Academy, waar hij zanglessen, coachings, toneelrepetities en masterclasses begeleidt.

Hij nam deel aan internationale pianofestivals in de Verenigde Staten en Cuba waar hij de kans kreeg om te spelen voor gerenommeerde docenten.

Jacob Ormaza Vera is in 1993 geboren en studeerde eveneens viool aan het Rachmaninov Conservatorium.

Als solist treedt Jacob op met nagenoeg alle professionele orkesten in Zuid-Amerika en geeft hij talloze recitals. In het Orchestra of the Americas speelt hij eerste viool.