Klassiek in en om Breda

Snaren op Swaluw - Hooge Zwaluwe

Zaterdag 2 Maart 2024


BRAHMS VIOOL EN PIANO,  Maikhail Zemtsov & Hanna Shybayeva

De locatie is  Raadhuisstraat 3 in Hooge Zwaluwe en de aanvang is 20.00 uur. De entree is € 17,50  en reserveren kan via www.snarenopswaluw.nl.

Het programma is als volgt:

Brahms  - Sonata n 1 in f klein

E. Zemtsov - Melodia im alten Stil

M. Kugel  - Preghiera (uit Klassieke Preludien)

Brahms  - Sonata n 2 in Es groot

Buitengewoon Klassiek - Jonas Stark - De Bussel

Zondag 3 Maart 2024

Deze zondag op piano Jonas Stark

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op de eerste zondag van de maand op prachtige klassieke muziek.

De entree bedraagt € 20,00  inclusief thee/koffie vooraf met een zoete versnapering en in de pauze een borrel met snack. Jonas begint om 15.00 uur. Voor meer informatie en reserveren kijk op buitengewoonklassiek.nl .

Jonas Stark, winnaar van de Hong Kong International Piano Competition 2022, heeft veel opgetreden in alle grote Duitse steden, Frankrijk, Nederland, het VK, Ierland, Polen, Slowakije, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Rusland en Australië.

Jonas ontving tweemaal de speciale onderscheiding van Duitsland voor uitstekende solo prestaties en werd hij in 2021 Young Steinway Artist of the Year.

Naast zijn studie volgde Jonas masterclasses bij Konrad Elser, Peter Frankl, Dimitri Bashkirov, Robert McDonald, John Perry, Christopher Elton, Dimitri Alexeev, Martin Helmchen, Arie Vardi, Janina Fialkowska, Anna Malikova en Bernd Goetzke.

Jonas Stark, nu 25 jaar oud, begon met pianolessen bij Jelena Semenenko toen hij vijf jaar oud was. Na zijn Bachelor of Music aan de HfM Saar, Duitsland bij Professor Thomas Duis in 2018 studeerde hij Master en Professional Diploma bij Professor Ian Fountain aan de Royal Academy of Music in Londen en vervolgt nu zijn studie aan de HMTM Hannover in de Soloklasse van Professor Roland Kruger.

Jonas is begunstigde van de Jürgen Ponto-stichting, de Duitse Nationale Academische Stichting, de Duitse Academische Uitwisselingsdienst, de Deutsche Stiftung Musikleben, de Hans-en-Ruth-Giessen-Stichting en de Gravin van Munster Musical Trust.

Jonas speelt voor de pauze de Sonate in G-Dur D 894 van Franz Schubert. Na de pauze vervolgt hij met een van de mooiste stukken voor piano ooit geschreven: de integrale uitvoering van de Diabelli Variaties van Ludwig van Beethoven!

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 3 Maart 2024

Klassiek in en om Breda is elke zondag te beluisteren tussen 10.00 en 11.00 uur.

Muziek, leuke informatie en uiteraard  de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Cultuur tijdens het middaguur - Waalse Kerk - Breda

Vrijdag 8 Maart 2024

Alexander Chater op piano

Op vrijdag 8 maart 2024 is Alexander Chater op piano aan de beurt. Alexander is van Zuid Afrikaanse afkomst en maakte op jonge leeftijd kennis met klassieke muziek door zijn moeder en twee grootouders, alle drie uitvoerend musicus. Toen Alexander vier jaar oud was kreeg hij al zijn eerste piano en vioollessen.

De locatie is de Waalse Kerk  en het concert begint zoals gebruikelijk om 12.00 uur  en kost slechts € 5,00.

Hij studeerde klassiek piano in Rotterdam en trad op onder meer in De Doelen. Alexander speelt zeer diverse stijlen. Van Franz Liszt speelt hij composities uit Années de pèlerinage, vijf pianocomposities voor de pauze en vier na de pauze.

Luisterlezing Stabat Mater door Leo Wolfs in Oudenbosch

Vrijdag 8 Maart 2024

Luisterlezing  Giovanni Battista Pergolesi — Stabat Mater - door  Leo Wolfs in Oudenbosch

Lezingen vol muzikale en kunstzinnige inspiratie voor mensen met een brede kijk, die hun grenzen willen verleggen. De lezing duurt twee uur met pauze waarin gelegenheid is om met elkaar te praten.

Toegangsprijs is € 15,00 inclusief koffie/thee en een glas wijn/fris in de pauze.

De locatie is de Cuyperszaal (onder de Basiliek — ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De lezing begint om 20.00 uur.

Stabat Mater dolorosa: Daar stond de moeder van smarten, wenend bij het kruis waaraan haar zoon hing. Je kind zo zien lijden en sterven. Dit enorme verdriet van een moeder heeft veel componisten geraakt en geïnspireerd.

Leo Wolfs informeert ons over het Stabat Mater door de eeuwen heen, maar besteedt natuurlijk aandacht aan de muziek die we na de lezing gaan beluisteren: het beroemde Stabat Mater van Pergolesi (in een prachtige uitvoering vanuit Dresden).  


Music for (the) pictures - Zandberg58 - Breda

Zondag 10 Maart 2024

Music (for) the pictures door het Euregiojeugdorkest

Aan de Zandberglaan 58  in Breda. Deze happening begint om 14.00 uur  en kost € 5,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://eventix.shop/59yq5bn6  of aan de kassa.

Met dit programma zetten we de beroemde beelden uit de Schilderijententoonstelling naast de beelden uit de wereld van de filmmuziek: een minder gespeelde maar spectaculaire ouverture ‘The Cowboys’ van John Williams en een heerlijke suite voor groot orkest uit de film ‘The Inn of the Sixth Happiness’ waar een wel heel bekend volksliedje de finale van de suite kleur geeft!

Een echt meesterwerk qua beeldende muziek is het werk van Respighi dat deze filmmuziek zal flankeren en ook bij EJO fantastisch beeldend zal klinken! Het programma is als volgt:

Overture from ‘The Cowboys’  (J. Williams)

Fontane di Roma  (O. Respighi)

I. La fontana di Valle Giulia all’alba

II. La fontana del Tritone al mattino

III. La fontana di Trevi al meriggio

IV. La fontana di Villa Medici al tramonto

The Inn Of the Sixth Happiness  (M. Arnold, arr. C. Palmer)
I. London Prelude
II. Romantic Interlude
III. Happy Ending

PAUZE

Schilderijententoonstelling (M. Moussorgsky, orkestratie M. Ravel)

Klassiek in en om Breda op de radio

Zondag 10 Maart 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 - 11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 - 18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Cultuur tijdens het middaguur - Waalse Kerk - Breda

Vrijdag 15 Maart 2024

Rafael Gutiérrez-Vélez op piano

Deze vrijdag treedt pianist Rafael Gutiérrez-Vélez op. Hij was in 2022 winnaar van de  “María Rosa Oubiña de Castro Prijs”. Rafael heeft concerten gespeeld in Steinway Hall, St Martin-in-the-Fields en het Barbican Centre in Londen, Rachmaninoff Concert Hall en Moskou International House of Music.

De locatie is de Waalse Kerk  in Breda en het concert begint, zoals gebruikelijk om 12.00 uur  en kost slechts € 5,00.

Voor ons speelt hij van Beethoven een complete Pianosonate, van Ravel de beroemde “Valses nobles et sentimentales” en van Brahms ook weer een complete pianosonate. Het wordt weer ademloos luisteren en echt genieten.

Unchained Music - Ontmoetingscentrum De Vlieren - Breda

Zaterdag 16 Maart 2024

UNCHAINED MUSIC

In Ontmoetingscentrum De Vlieren aan het mgr Nolensplein 1 in Breda. Het strijkensemble begint om 20:00 uur.

Entree en reserveren  respectievelijk € 10,00 en via www.symcobreda.nl of contant aan de deur. Jeugd, scholieren hebben gratis toegang.

Het Strijkensemble ANTONIO onder leiding van Vera Hofman, -The Inspirational Community Gospel Choir (TICGC) onder leiding van Wibo Hijink met Erik van der Kroft - piano, -Otti Overdevest en Fred Roest, zang, -U-Shine, spoken word, -Sebastiaan Schoonen, visual art, -Middelbare scholieren met muzikale bijdragen, -Philip Oronsaye, presentatie

In dit concert wordt een avond lang muziek, spoken word en visual art op de planken gebracht, om de rijke cultuur te beleven die voortkwam uit de slavernij, toen het samen zingen een grote troost was.

In hechte samenwerking tussen professionals en amateurs, tussen volwassenen en scholieren, met een strijkorkest, zangsolisten en een geweldig gospelkoor wordt een zeer afwisselend programma neergezet.

Het doel is niet alleen om u te laten genieten van deze kunst maar ook om de hoge kwaliteit ervan te laten horen. Het is tegelijk een ode aan zwarte klassieke componisten, die in Nederland vaker te horen zouden mogen zijn. Hun emotionele muziek zal u verrassen en raken. Het programma, gepresenteerd door Philip Oronsaye, start vanuit de pijn die doorklinkt in de blue notes, maar leidt in de loop van het concert naar een aanstekelijk optimisme, dat u een boost geeft!

Johannes Passion - Bachkoor - Grote Kerk Breda

Zondag 17 Maart 2024

Het Bachkoor Brabant voert samen met Barokorkest Florilegium Musicum om 15.00 uur de Johannes Passion van J.S. Bach — (BWV 245) uit in de Sint-Martinuskerk in Breda.

Reserveer via klassiekemuziek.nl. De kaarten kosten € 30,00. Deze barokuitvoering staat onder leiding van dirigent Geert van den Dungen.

Het Bachkoor Brabant voert de vierde en definitieve versie van dit meesterwerk uit. Hierin zijn door Bach zelf diverse versieringen en kleine toevoegingen aangebracht, waardoor deze passie nog beter werd uitgebalanceerd.

De Johannes Passion staat bekend om zijn korte felle koorgedeelten met veel gevoel voor de heftige dramatische verhaallijn, prachtige aria’s en bekende koralen.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 17 Maart 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven - Jeugdorkest Young Talent Orchestra

Zondag 17 Maart 2024

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven -  Jeugdorkest Young Talent Orchestra 

Een afwisselend en inspirerend kamermuziek programma om je te laten genieten van topmusici uit binnen- en buitenland in de prachtige Kapel van Bovendonk!

De toegangsprijs is € 32,50 inclusief consumptie na afloop. Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk  in Hoeven en begint om 15.00 uur. De kapel gaat een half uur voor aanvang open. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Ons vaste Jeugdsymfonieorkest dat onder leiding staat van Mikhail Zemtsov speelt een gevarieerd programma. In 2017 won het orkest de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België) en in 2018 de tweede prijs én de publieksprijs bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. 


MuziekSalon Spronk -Bij ons in de Stad- Breda

Dinsdag 19 Maart 2024

MuziekSalon Spronk met ‘Bij ons in de Stad’.

De 89 ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart en heeft als thema ‘Bij ons in de familie’. In deze week komt Muzieksalon Spronk met een voorstelling die het thema in een breder perspectief trekt met het  muziekverhaal ‘Bij ons in de Stad’.

Is jouw eigen, bekende stad, niet als een groot familiehuis?

Fluitist Rogier de Pijper en pianiste Heather Pinkham vroegen zich af hoe de sfeer en karakteristiek van vier grote Nederlandse steden gevangen kan worden in muziek en poëzie. Zij benaderden vier dichters om een gedicht te schrijven, geïnspireerd op hun stad én vier Nederlandse componisten om daar een nieuwe compositie bij te schrijven.

Hoe krijgen thema’s als eenzaamheid en verbinding een plaats in het geheel?

Fluitist Rogier de Pijper is een tovenaar op zijn gouden dwarsfluit. Met zijn project “Flute Colors” inspireert hij wereldwijd fluitisten, componisten en publiek met zijn masterclasses, workshops en concerten.

Pianiste Heather Pinkham is niet alleen pianiste, maar ook componiste en actief in binnen- en buitenland. Voor dit steden-project schreef zij de compositie ‘Before sunrise’?

Dinsdagmiddag 19 maart om 15.00 uur in Mariëndal, aan de Duivelsbruglaan 13 in Breda. De entree bedraagt  € 15,00 inclusief koffie vooraf en een glas wijn na afloop.

Dinsdagavond 19 maart om 20.15 uur in de Concertzaal van Nieuwe Veste, Breda. De entree bedraagt € 15,00 inclusief koffie vooraf.

De inloop is altijd half uur voor aanvang. Voor meer informatie en reserveren zie www.muzieksalonspronk.nl/bijonsindestad  of telefonisch 076 — 520 37 80.

Cultuur tijdens het middaguur - Waalse Kerk - Breda

Vrijdag 22 Maart 2024

Steven Kleven

Dit concert op vrijdag is met Steven Kleven achter de piano. Steven (2005) begon als zevenjarige in de jong-talent klas van Marijke Oers in Leuven. Later studeerde hij aan de internationale Musica Mundi School in Waterloo en aan het Centre Musical Eduardo del Pueyo in Brussel.

U bent van harte welkom in de Waalse Kerk  in Breda. Het concert begint, zoals gebruikelijk om 12.00 uur  en kost slechts € 5,00.


Sinds 2023 studeert hij aan de Universität der Künste in Berlijn. Hij heeft vele prijzen behaald, zowel voor piano-solo als met zijn Musica Mundi piano-trio. Voor de pauze speelt hij stukken van J.S. Bach en Debussy, na de pauze stukken van Beethoven.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 24 Maart 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Madama Butterfly - Royal Opera House live in de bioscoop

Dinsdag 26 Maart 2024

Live Opera op het witte doek; Madama Butterfly

In Breda  in Kinepolis, Pathe en Chasse.

De voorstelling  begint om 20.15 uur.

Voor meer informatie  en tarieven  kijk op de website van de diverse theaters.

Bespaar jezelf een ticket naar The Royal Opera House en geniet met topgeluid en uitstekende cameravoering van dit spektakel in de bioscoop. Naar welke bioscoop is aan jou!

Als de jonge geisha Cio-Cio-San trouwt met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton, denkt ze dat ze een echt, bindend huwelijk voor het leven aangaat. Ze doet afstand van haar religie en gemeenschap en begrijpt helaas te laat dat voor Pinkerton hun huwelijk maar een illusie is — met tragische gevolgen. De opera van Giacomo Puccini, met een partituur die de aria van Butterfly: ‘Un bel dì, vedremo’ (‘Op een mooie dag’) en het ‘Neuriënd koor’ bevat, is meeslepend, met een hartverscheurend einde. De prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier is geïnspireerd op de 19de-eeuwse Europese afbeeldingen van Japan. Asmik Grigorian vertolkt de rol van Cio-Cio-San, en Kevin John Edusei dirigeert.

Cultuur tijdens het middaguur - Waalse Kerk - Breda

Vrijdag 29 Maart 2024

Klassiek gitaar en piano

Op 29 maart spelen Neelke Stremler op klassieke gitaar en Manuel Sanquino op piano. Het programma opent met een echt Spaans gitaarconcert  vergezeld door de piano. Gevolgd door een ingetogen suite van Bach in de bewerking voor gitaar. Na de pauze keren we terug in het vurige Spanje, met dansen van Granados. Daarna volgen liederen van Schubert en een vrolijk thema van Mozart. Afsluitend Dowland, een stuk dat aansluit bij de stemming van Goede Vrijdag. Kortom een heel afwisselend programma van een bijzonder duo.

U bent in Breda van harte welkom in de Waalse Kerk. Om 12.00 uur begint het concert en kost slechts € 5,00.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 31 Maart 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Buitengewoon Klassiek - Meesterpianisten - Anna Federova in De Bussel

Maandag 1 April 2024

Anna Federova op piano in De Bussel in Oosterhout.

Op maandag Tweede Paasdag in de serie meesterpianisten Anna Fedorova

Een entreekaart kost € 30,00 inclusief thee/koffie met iets zoets vooraf en een borrel met bitterbal in de pauze.

Voor meer informatie en reserveren kijk op buitengewoonklassiek.nl.

In deze derde editie van Meesterpianisten speelt de Oekraïense pianiste Anna Fedorova een verbluffend mooie interpretatie van de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgksi. Ze treedt over de hele wereld op, van het Lincoln Center in New York tot de Royal Albert Hall in Londen en is huispianist van Het Concertgebouw. En nu in De Bussel.

Anna Fedorova  uit Oekraïne toonde van jongs af aan een aangeboren muzikale volwassenheid en verbazingwekkende technische vaardigheden. Haar live-opname van Rachmaninoffs tweede pianoconcert is meer dan 37 miljoen keer bekeken op YouTube en wordt zeer geprezen door critici en wereldberoemde musici.

Ze treedt regelmatig op in ’s werelds meest prestigieuze concertzalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall & Lincoln Center in New York, Palacio de Bellas Artes in Mexico City, Tonhalle Zürich, Théâtre des Champs-Elysées in Parijs, Bunka Kaikan in Tokio en Barbican Centre en Royal Albert Hall in Londen.

Als soliste heeft Anna Fedorova opgetreden met vele prachtige orkesten zoals het Philharmonia Orchestra, Verbier Festival Orchestra, Royal Philharmonic, Tokyo Symphony, Yomiuri Orchestra, Ukrainian Freedom Orchestra, Utah Symphony, Dallas Symphony, Hong Kong Philharmonic en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ze is regelmatig te gast op toonaangevende muziekfestivals zoals Verbier en Menuhin Festivals in Zwitserland, Stift Music Festival in Nederland, Festival de Sintra in Portugal en Ravinia Festival in de VS. In juli 2022 trad Anna op met het Verbier Festival Orchestra onder leiding van Gianandrea Noseda bij de opening van het Verbier Festival.

En een week later debuteerde ze op het internationale pianofestival La Roque d’Anthéron met een solorecital, met veel bijval in de lokale en internationale pers. Op 6 maart 2022 initieerde ze als een van de eersten samen met haar bevriende muzikanten Interartists Amsterdam en het Concertgebouw een benefietconcert om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Nadat ze op die eerste avond meer dan 100.000 Euro had ingezameld, is ze sindsdien blijven optreden in benefietconcerten voor Oekraïne.

Anna Fedorova studeerde af aan de Lysenko School of Music in Kiev bij Borys Fedorov en de Accademia Pianistica in Imola, Italië, bij Leonid Margarius.

Op Tweede Paasdag vertolkt Anna in ieder geval de ‘Schilderijententoonstelling’ van de Russische componist Modest Moessorgski.


KOMT HIER DE AANKONDIGING VAN ÚW CONCERT?

Maandag 1 April 2024

Treedt u binnenkort op als solist, als  koorlid of als muzikant in een orkest? Of organiseert u concerten? Als u ons een persbericht stuurt via kliobradio@gmail.com       zetten wij uw optreden op onze site. U kunt als bijlage een foto of flyer opsturen. ( jpg of png)  Vermelding op onze site is kosteloos.

Balanceren - Cappella ex Occasione - Zandberg58 - Breda

Zaterdag 6 April 2024

BALANCEREN

Zoeken naar evenwicht tussen water, vuur,  lucht, aarde met behulp van zang, zandkunst, gedichten, kleur, licht

Cappella ex Occasione brengt het concert Balanceren op zaterdag 6 april om 20.00 uur in Zandberg58, voorheen Sacramentskerk, aan de Zandberglaan 58 te Breda. De toegangsprijs is € 20,00 voor volwassenen, inclusief consumptie; kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn te koop via www.cappellaexoccasione.nl, of voorafgaand het concert.

Dit in samenwerking met Henrike van Engelenburg, zandkunstenaar, dichter Gertjan Endedijk, leerlingen van de Vrije School Breda en pianist Bartho Hengst.

Cappella ex Occasione is een kamerkoor in Breda staat garant voor a capella zang van hoog niveau en wordt geleid door Ruben de Grauw, als dirigent ook bekend van het Sacramentskoor Breda. Zie ook https://cappellaexoccasione.nl/

Water, aarde, lucht en vuur. Elementen met positieve en negatieve krachten die we kennen én waarnemen om ons heen, maar ook in ons zelf. Los van elkaar, in verbinding en in balans met elkaar. Alles en iedereen is voortdurend op zoek naar evenwicht. In het concert laten we u de elementen op verschillende manieren ervaren. Waar ligt uw evenwicht?

De muziek die u gaat horen van de componisten Esenvalds, Stanford, Ticheli, Barnum, Cooke, Goodall,  Lauridsen, Orlando, Gimon verrast, ontroert en schuurt.

U kent onze originaliteit, ook nu laten we verschillende kunstvormen spreken: muziek door het koor en pianist,  maar ook zandkunst door Henrike van Engelenburg, leerlingen van de Vrije School Breda die gedichten van Gertjan Endedijk voordragen en actief bijdragen. Een regisseur zal podiumpresentatie vormgeven.

Het wordt het laatste concert van het huidige Cappella ex Occasione onder leiding van Ruben de Grauw.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 7 April 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 14 April 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 21 April 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven - Joséphine Olech (dwarsfluit) en Marianne Salmona (piano)

Zondag 21 April 2024

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven;  Joséphine Olech (dwarsfluit) en Marianne Salmona (piano)

Een afwisselend en inspirerend kamermuziek programma om je te laten genieten van topmusici uit binnen- en buitenland in de prachtige Kapel van Bovendonk!

De toegangsprijs is € 32,50 inclusief consumptie na afloop. Kinderen tot en met 18 jaar betalen niets mits onder begeleiding van een betalende volwassene.

Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk  in Hoeven. De kapel gaat zondag 21 april een half uur voor aanvang open. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

De Franse fluitiste Joséphine Olech, geprezen om haar “subtiele elegantie” en “lichtgevende vreugde” door Bachtrack, heeft een drukke carrière als soliste, kamermusicus en orkestmusicus. In 2017 werd ze aangesteld als eerste fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sindsdien heeft ze haar positie als eminente jonge artiest verstevigd door in 2019 de eerste prijs te winnen op de Carl Nielsen International Competition. Ze speelt samen met de Franse pianiste Marianne Salmona.

Op het programma staan F.Poulenc - Flute sonata, Fauré - Fantaisie en Deux mélodies, R.Strauss - Violin sonata en T.Boehm - Grand Polonaise.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 28 April 2024

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven - Zemtsov Masterfest 2024

Maandag 29 April 2024

Maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 - Zemtsov Masterfest 2024   -  Kapelconcerten Bovendonk Hoeven

Een afwisselend en inspirerend kamermuziek programma om je te laten genieten van topmusici uit binnen- en buitenland in de prachtige Kapel van Bovendonk!

De locatie  is de Kapel van Bovendonk aan de Hofstraat 8 in Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

De toegangsprijs is € 32,50 inclusief consumptie na afloop. Kinderen to en met 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Jaarlijks organiseert de gerenommeerde familie Zemtsov hun unieke masterclass voor altvioolstudenten en gevorderde amateurspelers van over de hele wereld. Dit jaar wordt de masterclass gecombineerd met concerten waar topartiesten optreden samen met de masterclass studenten. Meer info volgt later.

Kijk voor meer informatie over de musici en het programma op www.cultuuroudenbosch.nl

Carmen - Royal Opera House live in de bioscoop

Woensdag 1 Mei 2024

Opera op het witte doek; Carmen 

In Breda  in de volgende bioscopen Kinepolis, Pathe en Chasse.

De voorstelling  begint om 20.15 uur.

Voor meer informatie  en tarieven  kijk op de website van de diverse theaters.

Bespaar jezelf een ticket naar The Royal Opera House en geniet met topgeluid en uitstekende cameravoering van dit spektakel in de bioscoop. Naar welke bioscoop is aan jou!

De bruisende nieuwe productie van Damiano Michieletto weerspiegelt alle passie en gloed van de partituur van Bizet, met het bekende sensuele Habanera van Carmen en het opwindende lied van de Toreador. Antonello Manacorda dirigeert een fantastische internationale cast, met Aigul Akhmetshina in de titelrol.

KOMT HIER DE AANKONDIGING VAN ÚW CONCERT?

Woensdag 1 Mei 2024

Treedt u binnenkort op als solist, als  koorlid of als muzikant in een orkest? Of organiseert u concerten? Als u ons een persbericht stuurt via kliobradio@gmail.com        zetten wij uw optreden op onze site. U kunt als bijlage een foto of flyer opsturen. ( jpg of png)  Vermelding op onze site is kosteloos.

Buitengewoon Klassiek -Duo Ormaza Vera- De Bussel

Zondag 5 Mei 2024

Duo Ormaza Vera

Jacob & Aarón Ormaza Vera op piano

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op de eerste zondag van de maand op prachtige klassieke muziek in De Bussel in Oosterhout.

Het Duo Ormaza Vera bestaat uit de Ecuadoriaanse broers Jacob en Aarón.  

De entree bedraagt € 20,00  inclusief thee/koffie vooraf met een gevulde koek of iets anders lekkers van de bakker en in de pauze een borrel met snack. Duo Ormaza Vera begint om 15.00 uur. Voor meer informatie en reserveren kijk op buitengewoonklassiek.nl.

Aarón Ormaza Vera  uit Ecuador begon -hoe kan het ook anders- op jonge leeftijd met piano spelen. Aarón is de jongste van vijf broers die allen het conservatorium bezoeken. Hij volgde het grootste deel van zijn leven lessen aan het Conservatorio Sergei Rachmaninov in zijn geboortestad Guayaquil en vervolgde zijn pianostudie aan de Muziekfaculteit van de Universidad de Especialidades Espíritu Santo waar hij zijn diploma in 2016 behaalde.

Daarna in haalde in 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam zijn Bachelor bij de vooraanstaande Nederlandse pedagoog Jan Wijn. Hij volgt nu zijn Master bij docent Frank van de Laar. Aarón ontvangt een talentbeurs van het Jacques Vonk Fonds.

Aarón heeft veel recitals gegeven, zowel als solist als onderdeel van een ensemble. Dat bracht hem naar vele podia in Nederland en daarbuiten.

Naast zijn studie en concerten heeft hij coachings/masterclasses gevolgd. Daarnaast werkt hij als freelancer voor de Dutch National Opera Academy, waar hij zanglessen, coachings, toneelrepetities en masterclasses begeleidt.

Hij nam deel aan internationale pianofestivals in de Verenigde Staten en Cuba waar hij de kans kreeg om te spelen voor gerenommeerde docenten.

Jacob Ormaza Vera is in 1993 geboren en studeerde eveneens viool aan het Rachmaninov Conservatorium.

Als solist treedt Jacob op met nagenoeg alle professionele orkesten in Zuid-Amerika en geeft hij talloze recitals. In het Orchestra of the Americas speelt hij eerste viool.

Buitengewoon Klassiek -Johan Randvere- De Bussel

Zondag 2 Juni 2024

Johan Randvere op piano in de Bussel

Buitengewoon Klassiek trakteert u iedere eerste zondag van de maand op prachtige klassieke muziek in Theater de Bussel

De entree bedraagt € 20,00  inclusief thee/koffie met iets lekkers van de warme bakker vooraf en in de pauze een glas wijn, een pils of frisdrank met bitterbal. Om 15.00 uur raakt Johan de toetsen van de Yamaha vleugel aan. Voor meer informatie en reserveren kijk op buitengewoonklassiek.nl.

Johan Randvere  is een charismatisch en veelzijdig artiest die zich onderscheidt als een van de helderste sterren van de Estse jongere generatie pianisten. Randvere treedt regelmatig op als solist en als kamermusicus en trad op in zalen als de Carnegie Hall in New York en de Grote Zaal van het Tsjaikovski-conservatorium in Moskou.

Johan Randvere heeft concerten gegeven in Estland, Letland, Litouwen, Finland, Nederland, Italië, Wit-Rusland, Rusland en de VS. Als solist trad hij op met het Lets Nationaal Symfonie Orkest, het Tymen Philharmonisch Orkest, het Pärnu City orkest, het Wit-Russisch Staats Radio Symfonie Orkest, het Ests Nationaal Symfonie Orkest, het Vanemuise Symfonie Orkest, het Tallinn Kamerorkest.

Momenteel treedt hij op met pianist Justas Servenikas, Trio Tempus Balticus en Piazzolla-muziekgroep Nortango.

Johan heeft gestudeerd aan de Tallinn Music High School en het Milan Giuseppe Verdi Conservatory en momenteel werkt hij aan zijn PhD in de Estonian Academy of Music and Theatre in de klas van Prof Ivari Ilja.

Johan Randvere is tv-presentator, heeft een zeer populaire radioshow over pianisten op de Estse klassieke radio en heeft een YouTube-kanaal genaamd “Spotlight with Johan Randvere”.

Andrea Chénier - Royal Opera House live in de bioscoop

Dinsdag 11 Juni 2024

Opera op het witte doek; Andrea Chenier

In Breda in Kinepolis, Pathe en Chasse.

De voorstelling begint om 20.15 uur.

Voor meer informatie en tarieven kijk op de website van de diverse theaters.

Bespaar jezelf een ticket naar The Royal Opera House en geniet met topgeluid en uitstekende cameravoering van dit spektakel in de bioscoop. Naar welke bioscoop is aan jou!

Synopsis

Op een schitterend feest in het 18de-eeuwse Parijs houdt dichter Andrea Chénier een vlammend betoog tegen Lodewijk XVI. Vijf jaar later is de Revolutie omgeslagen in terreur, wat de machtsverhouding verandert tussen Chénier, zijn geliefde Maddalena en Gérard, de man die hem kan kapotmaken.

Jonas Kaufmann zingt de hoofdrol in de spectaculaire uitvoering van David McVicar, onder de muzikale leiding van Antonio Pappano, met wie hij al heel vaak heeft samenwerkt. Dit epische historische drama van Giordano is de laatste productie voor Pappano als dirigent van The Royal Opera.