Klassiek in en om Breda

Luisterlezing vrouwelijke dirigenten en Tsjaikovski’s Romeo & Julia

Woensdag8 Maart

Woensdag 8 maart 2023 om 20:00 uur Cultuur Oudenbosch.

Luisterlezing vrouwelijke dirigenten en Tsjaikovski’s Romeo & Julia

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een goede aanleiding om eens te onderzoeken welke vrouwelijke dirigenten geschiedenis hebben geschreven. Daarbij neemt Leo Wolfs ons ook mee door de sprookjesachtige ouverture-fantasie ‘Romeo en Julia’ van Tsjaikovski. Zoals we van Leo gewend zijn, komt alles weer voorbij in beeld én met geluid. Een lezing voor mensen met een brede kijk, die hun grenzen willen verleggen. U ook? Inschrijven dan!

Leo Wolfs  studeerde muziek en Nederlands M.O. Hij gaf jarenlang  les in het voortgezet onderwijs, was dirigent bij enkele koren, schreef twee muziekboeken (Het Popboek en Het Popjournaal) voor het muziekonderwijs in Nederland en België en werkte bij Cito mee aan de landelijke muziekexamens. Daarnaast was hij een aantal jaren verslaggever muziek bij Omroep Brabant Radio. Sinds 2007 geeft hij wekelijks cursussen Klassieke Muziek en Wereldmuziek (180 cursisten), o.a. voor de Kamermuziekserie in Concertzaal Tilburg en verzorgt hij lezingen voor verschillende doelgroepen op diverse locaties.


Locatie
De luisterlezing vindt plaats in de Cuyperszaal (onder de Basiliek — ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De lezing is twee keer een uur met pauze waarin er gelegenheid is om met elkaar door te praten.