Klassiek in en om Breda

Cultuur tijdens het middaguur

Vrijdag 24 Maart 2023

Locatie:  Waalse Kerk,  Catharinastraat 83 Breda

Aanvang:  12.00 uur

Entree:    De concertbijdrage van € 5,00 pp kan worden overgemaakt op rekeningnummer: NL44 ABNA 0861 9437 08, of contant aan de deur

Voor meer informatie:   www.cultuurtijdenshetmiddaguur.nl 

Neelke Stremler — gitaar 

Programma R. Sainz de la Maza - Sacrificio

F. Schubert arr. J.K. Mertz - Lob der tränen - Ständchen L. Brouwer - El decameron Negro

R. Dyens - Songe Capricorne

D. Scarlatti - Sonate K.1

J.S. Bach - Andante, BWV 1003

I. Albeniz- Pavane Capricho


Zandberg 58

Zaterdag 25 Maart 2023

Locatie: Zandberlaan 58 Breda

Aanvang: 16.00 uur

Entree: toegang  gratis, vrije gift na afloop. 

JELENA BAZOVA   

Orgelrecital  “ET IN TERRA” (muziek van troost en vrede). 

m.m.v. Lucie Hillen (mezzosopraan). 

In het programma o.a: 

J. Sporck - Et in Terra 

C. Saint-Saëns   - Danse Macabre 

V. Goncharenko - Twee Oekraïense liederen 

H. Andriessen - “Miroir de Peine" 

J.S. Bach  - Koralen 

Dos KlezmerShifl AFGELAST

Zaterdag 25 Maart 2023

AFGELAST

Locatie: Gertrudiskerk, , Elfhuizen 3, 4931 AX Geertruidenberg

Aanvang: 20.00 uur

Entree en reserveren:   Kaartverkoop:https://sendfox.com/trk/click/xwgnpkgn/7r9p8x 

Klezmerconcert en CD presentatie door The Klezmer Society ‘Dos KlezmerShifl’

Voor dit bijzondere programma door The Klezmer Society, met muziek én Jiddische zang, bieden we nu ook een lastminutekorting aan, zodat een kaartje 10 euro kost ( en kinderen gratis). Ook is er een korte stadswandeling door Geertruidenberg( vertrek om 19.00 uur bij de kerk) mogelijk voor het concert langs plekken rond de kerk en synagoge, die met joods leven van doen hadden.

Dos KlezmerShifl Een gloednieuw klezmer-programma met traditionele stukken, maar ook met nieuw geschreven werken. Dit wordt afgewisseld met mooie en soms onverwachte teksten. Accordeoniste en zangeres Elianne van Ee zingt een aantal prachtige Jiddische liedjes, waaronder Sapozkelekh en het nieuw gecomponeerde stuk Mameloshn, dat bestaat uit lieve woordjes die ouders aan hun kinderen zeggen. Het titelstuk Dos Klezmer Shifl is een prachtige suite bestaande uit bijdrages van alle bandleden. De Beregovski suite is een ode aan de Oekraïense musicoloog Beregovski, die een schat aan klezmermelodieën heeft opgetekend. Opvallend is de Satmar Waltz, een bijna westers aandoende wals, die ook te horen is in de Netflix serie Unorthodox. In prachtige lied Zay Gezunt wensen we je niet alleen een goede gezondheid, maar nemen we ook afscheid. bedankt voor het luisteren!

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 26 Maart 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radioprogramma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Brieven van Chopin

Zondag 26 Maart 2023

Locatie: Chassé Theater Breda

Aanvang: 15.00 uur

Entree en reserveren 

 Pianist Wouter Harbers (36) werd op Radio 4 ‘nieuwe ster aan het pianofirmament’ genoemd. Voor veel muziekliefhebbers uit Breda en omstreken is hij al jaren een fenomeen: tijdens zijn eigen concertserie in de Waalse Kerk trakteert hij zijn vaste bezoekers maandelijks op een ochtend vol romantische pianomuziek. Zondag 26 maart komt hij naar het Chassé Theater om hier zijn passie voor Chopin te delen! In een bijzonder programma speelt hij niet alleen piano, maar leest hij ook voor uit brieven van Chopin: u leert zo Frédéric bijna persoonlijk kennen, en ervaart daardoor zijn composities als nieuw! Pianist Wouter Harbers heeft Chopins muziek als specialiteit ontwikkeld. In 2017 nam hij Chopins Eerste Pianoconcert op met het professionele Ars Musica Orkest, en voerde dit meesterwerk negen keer uit (waaronder tweemaal in Spanje). Recent nam hij een pianoalbum op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw: hier speelde hij ook muziek van Chopin. Recensenten schreven enthousiast over zijn interpretaties: ‘De muziek van Chopin past Harbers als een handschoen.’ In het klassieke tijdschrift Luister werd geschreven: ‘Wouters liefde voor de muziek en zijn respect voor Chopin klinken in alle noten door.’ En in een andere recensie van een landelijke krant: ‘De techniek die nodig is voor dit typische pianistische werk heeft hij volop in huis. Bovendien beschikt Wouter over een flinke portie poëtische zeggingskracht.’ Wouter bespeelt tijdens zijn Chopinrecital de Steinway-D Concertvleugel van het Chassé Theater, in een nieuwe serie rondom dit instrument. Een brede programmering laat dit schitterende instrument in alle geuren en kleuren horen: eerdere solisten waren Iris Hond en Hannes Minnaar, en nu dus Wouter Harbers. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke middag! 

PROGRAMMA* Frédéric François Chopin (1810-1849) - Nocturne in C sharp minor (Opus posth.) - Nocturne in E flat major (Opus 9, no. 2) - Fantaisie-Impromptu in C sharp minor (Opus 66) - Grande Valse Brillante in E flat major (Opus 18) - Prelude in D flat major ’Raindrop’ (Opus 28, No. 15) - Waltz in D flat major ’Minute Waltz’ (Opus 64, no. 1) - Ballade in G minor (Opus 23) Pauze - Nocturne in D flat major (Opus 27, no. 2) - Nocturne in C minor (Opus 48, no. 1) - Etude in C major ‘Waterfall’ (Opus 10, No. 1) - Etude in E major ‘Tristesse’ (Opus 10, no. 3) - Etude in A flat major ‘Aeolian Harp’ (Opus 25, no. 1) - Etude in C minor ‘Ocean’ (Opus 25, No. 12) - Mazurka in A minor (Opus 17, no. 4) - Polonaise in A flat major ‘Heroic’ (Opus 53) * Tussen de composities vertelt Wouter over het leven en werk van Chopin, en leest hij voor uit Frédérics brieven.

Bert van den Brink in Klundert

Zondag 26 Maart 2023

Locatie:  Stad Klundert aan de Molenstraat 33 in Klundert.

Aanvang:  14.00

Entree:  Kaarten verkrijgbaar via de website en bij de ingang. Tot 18 jaar gratis toegang www.cultuurmoerdijk.nl

Voor meer informatie: www.cultuurmoerdijk.nl   www.facebook.com/MoerdijkConcerten

In Klundert Op zondag 26 maart 2023 om 14.00 uur treedt Bert van den Brink op in de Stad Klundert aan de Molenstraat 33 in Klundert. Enigszins moe van de Corona besloten Bert van den Brink, Andrea van Beek en Sanne de Graaf een concertserie met nieuwe Franse chansons te organiseren. Gildas Delaporte schreef de chansons in een stijl die doet denken aan Brassens, Brel of Trenet. 


Jeugdorkest Young Talent Orchestra

Zondag 26 Maart 2023

Zondag 26 mrt 2023 om 20:00 uur Cultuur Oudenbosch.

Jeugdorkest Young Talent Orchestra

Een echt familieconcert door ons vaste jeugdorkest; kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met orkestrepertoire en het vak van orkestmusicus, hebben Codarts Rotterdam en Muziekinstituut Hellendaal in 2013 het Young Talent Orchestra (YTO) opgericht.

Het orkest, dat onder leiding staat van Mikhail Zemtsov, speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd — van Barok tot 21ste eeuw. Jonge toptalenten treden als solist met het orkest op. Op 1 mei 2017 won het YTO de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel. Op 26 mei 2018 won het Young Talent Orchestra in De Doelen de publieksprijs bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.

De afgelopen jaren heeft het orkest opgetreden in onder meer de Doelen, de Grote of Laurenskerk (beide Rotterdam) en de Grote Kerk (Schiedam) en speelden zij op het Midzomerfestival in zalencentrum Pro Rege (Rotterdam) en op het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld (Amsterdam).

Programma volgt

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Ulvenhart DinerConcert

Donderdag 30 Maart 2023


Schubertiade Trio:  Dina Hao, zang, Byron Hue, piano, Christian Sanders, piano

Locatie:  Heistraat 16-18 Ulvenhout

Aanvang:  18.30

Entree en reserveren: De entreeprijs voor het DinerConcert is € 69,50 p.p. incl. entree, aperitief, 3-gangen diner, wijnarrangement en café complet. U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@ulvenhart.nl   met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de datum van het DinerConcert. Ook is het mogelijk om direct via onze website te reserveren.  Reserveren is mogelijk tot woensdag 29 maart tot 14:00 uur.

Graag nodigen wij u uit: Deze avond zal het Schubertiade Trio het DinerConcert opluisteren met een muziekprogramma georiënteerd op het voorjaar. Prachtige werken van Bach, aria’s uit de Mattheus Passion en Schubertliederen vertolkt door dit getalenteerde trio:

Cultuur tijdens het middaguur

Vrijdag 31 Maart 2023

Locatie: Waalse Kerk,  Catharinastraat 83 Breda

Aanvang: 12.00 uur

Entree:   De concertbijdrage van € 5,00 pp kan worden overgemaakt op rekeningnummer: NL44 ABNA 0861 9437 08, of contant aan de deur

Voor meer informatie:  www.cultuurtijdenshetmiddaguur.nl 

Inez Païs — viool Julia Pavit — piano Nuno Cunha - klarinet Spelen o.a. werken van Mozart, Chopin en Bartok.