Klassiek in en om Breda

Meesterpianisten in de Bussel- Thomas Beijer

Zondag2 April

Locatie: Theater de Bussel - Torenstraat 10, Oosterhout

Aanvang: 15.00 uur

Entree en reserveren: www.buitengewoonklassiek.nl 

Tijdens de tweede editie van Meesterpianisten zal de internationaal befaamde Thomas Beijer langskomen voor een uitzonderlijk pianoconcert. 

Thomas Beijer is een multi-talent. Hij is naast pianist ook componist, arrangeur, tekenaar en schrijver van scenario’s en boeken. Het begint in 2007 als Thomas de eerste prijs wint op het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours. De internationale jury omschrijft hem als ‘een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek, een waar kunstenaar’.
Onder meer hiermee plaatst hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten.
Het repertoire van Thomas Beijer reikt van 17-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. En Nederland heeft zijn enorme talenten herkend en erkend. In januari 2022 wint Thomas de Nederlandse Muziekprijs. Dit is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt.
In 2023 is Thomas ‘artist in residence’ van Het Concertgebouw. Dit betekent dat hij daar dit seizoen een eigen Spotlight-serie heeft.
Op 31 maart 2023 vindt in Het Concertgebouw de première plaats van Hemelbestormers: Thomas Beijer en Satie, satire in klank en beeld. Thomas brengt pianowerken van de Franse componist Erik Satie. Hij leest ook teksten voor van de excentrieke, kolderieke componist en provocateur. Dat alles met op de achtergrond animaties van Thomas Beijers eigen hand.
Op 2 april 2023 vindt —éénmalig- een uitvoering van Hemelbestormers plaats buiten Amsterdam.
En wel in Theater de Bussel in Oosterhout!