Klassiek in en om Breda

Johannes Passion in Raamsdonk

Zondag2 April

Cantate Corde zingt Johannes-Passion van Bach: ontroerend, intens en emotioneel

Locatie: Lambertuskerk in Raamsdonk.

Aanvang: 14.30

Entree en reserveren:   De toegangsprijs bedraagt € 25,00 inclusief pauzeconsumptie en programmaboek, aan de kerk € 27,50. Jongeren tot 18 jaar betalen slechts € 15. Kaarten zijn telefonisch verkrijgbaar bij Riet Dekkers, 06-30235354. Kaarten bestellen kan ook via de website:www.cantatecorde.nl


In de tijd voorafgaand aan Pasen, waarin traditioneel veel passies worden gezongen, zal ook Cantate Corde weer een indrukwekkende passie ten gehore brengen: de Johannes-Passion van Bach. Vanwege corona kon dit concert in 2020 niet doorgaan, maar nu zijn we er helemaal klaar voor. U kunt ons komen beluisteren op 2 april 2023, zoals altijd in de sfeervolle Lambertuskerk in Raamsdonk.

De Johannes-Passion is een van de beroemdste passies, gebaseerd op het lijdensverhaal van Christus in het evangelie volgens Johannes. De muziek die Bach bij dit verhaal componeerde, is heel afwisselend. Waar hij soms onpartijdig is, geeft hij op andere plaatsen heel persoonlijk uiting aan zijn medelijden met Jezus, zijn afschuw over het verraad van Judas, zijn hoop op een betere toekomst. Soms is de muziek heel complex, soms juist van een grote eenvoud. In vergelijking met de Matthäus-Passion is de Johannes-Passion korter en intenser, maar evenzeer treffend!