Klassiek in en om Breda

“Het Lied van ooievaar en dromedaris” in de serie Literatuur& Muziek.

Dinsdag 3 Oktober 2023

Locatie:  Concertzaal Nieuwe Veste

Aanvang:   15.00 - tot 16.15

Entree en reserveren:   €10,-  cash aan de zaal, bij de Vrije Boekhandel of via www.muzieksalonspronk.nl/ooievaar

Abonnement: Voor de serie is een abonnement te koop voor €40,- d.w.z. 5 voorstellingen voor de prijs van 4. Bovendien krijgt U als abonnementhouder een “vrienden ticket”, waarmee u voor €5,- iemand kunt meenemen om te komen genieten van een voorstelling naar keuze. Dit ticket is uiteraard altijd gekoppeld aan een abonnement.

Bibliotheek Breda, de Vrije Boekhandel en Muzieksalon Spronk werken komend seizoen weer samen in de serie “Muziek& Literatuur”.

In deze serie staat steeds één boek centraal en wordt zorgvuldig uitgekozen muziek gespeeld, die de sfeer en impact van het boek versterken. Het boek voor deze eerste L&M is:  “Het lied van ooievaar en dromedaris” van Anjet Daanje. Een boek dat in haar tweejarig bestaan al toe is aan haar elfde druk en terecht, want er is niet gemakkelijk een ander Nederlands boek van dit formaat en statuur te noemen. Verteller Jetje van Wijk tevens pianist en Astrid Schijns cellist.

Nieuw in dit seizoen, is de mogelijkheid om na de voorstelling onder deskundige leiding, een half uurtje na te praten over boek en muziek. U wordt allen hiervoor van harte uitgenodigd.

Literatuur & Muziek vindt, BEHALVE de eerste voorstelling op dinsdagmiddag 3 OKTOBER, altijd plaats op maandagmiddagen.

Van Bach tot Brel

Dinsdag 3 Oktober 2023

 Waalse Kerk Catharinastraat 83 in Breda

Aanvang:  11.00 uur zaal open om 10.30 uur

Entree:  Geen

Reserveren via koffieconcerten.nl

Op een doordeweekse ochtend wegdromen bij de mooiste klassieke muziek.

Vorige maand opende pianist Wouter Harbers zijn serie koffieconcerten in Breda. Deze maand nemen hij en zangeres Marianne Selleger u mee op een muzikale reis door de tijd.

Zes jaar geleden hoorde Wouter Marianne het Ave Maria zingen. Onder de indruk van haar warme altstem en muzikale overtuigingskracht maakte hij kennis. Ze besloten samen te werken en begonnen in een klein theater in Zeist hun eerste programma: van Bach tot Brel. De bezoekers smulden ervan. Wat klein begon is uitgegroeid tot een tournee.      

Wouter en Marianne stappen om 11.00 uur in hun muzikale tijdmachine; ze nemen u met het eerste stuk van Bach drie eeuwen mee terug in de tijd. Via het werk van tien generaties componisten leveren ze u aan het einde van het concert gelukkig weer af in het heden.

Lezing door Thijs Bonger

Donderdag 5 Oktober 2023

Locatie,a anvang, entree zie Volksuniversiteit-breda.nl  

Intensief luisteren naar klassieke muziek en tegelijk lezen? De meesten van ons lukt het niet. Slechts een enkeling leest de programmatoelichting van tevoren thuis. Dus hoe goed die toelichting ook is, hij verdwijnt meestal ongelezen in de prullenmand.  Toch vinden veel concertgangers het fijn om iets van de achtergrond van de muziekstukken te weten te komen, iets van de componist en hoe het met hem ging toen hij dat stuk componeerde, wie zijn voorbeelden waren, en misschien wie zijn muze was. Dat soort voorkennis vergemakkelijkt het gerichter luisteren.

Op 5 oktober gaat muziekjournalist Thijs Bonger de cursisten voorbereiden op het openingsconcert van Kamermuziek Breda op 6 oktober door het jonge Aristos Quartet. Hij doet dat met veel muziekvoorbeelden, levensverhalen, anekdotes en Powerpointbeelden. Het Aristos Quartet speelt dan een van de mooiste strijkkwartetten van Mozart, opgedragen aan zijn dierbare vriend Haydn. Het z.g. ‘Jagdquartett’. De nog zeer actieve Duitse klarinettist en componist Jörg Widmann liet zich door dit stuk inspireren en schreef zijn eigen ‘Jagdquartett’. Na de pauze spelen ze Schumanns lyrische 3e strijkkwartet, waarin zijn liefde voor zijn vrouw Clara doorklinkt.

            Ook interessant voor wie niet naar het concert gaat maar liever luistert via Spotify of YouTube.

Waalse Kerk: Cultuur tijdens het middaguur

Vrijdag 6 Oktober 2023

Waalse Kerk  Catharinastraat 83 in Breda

Kerk open om 11.30 uur en aanvang concert om 12.00 uur

Voor € 5,00 hebt u een mooie plaats.

Sopraan Sheila Conolly en pianist Ted van der Heijdt spelen stukken van onder andere Brahms, Hensel, Elgar en Strauss.


American roots - Nederlands Blazers Ensemble - Chassé Theater

Zaterdag 7 Oktober 2023

Chassé Theater Breda  in de Koninklijke Drukkerij E.M. de Jongzaal

Aanvang: 20.30 uur

Ticketprijs  ongeveer € 25,00

Beleef een muzikale reis door Amerika waarin diverse kleurrijke muziektradities samenkomen. Geniet van de prachtige Bluegrass-banjo en de soulvolle Blueszang. Fasten your seatbelts voor deze muzikale rollercoaster.

Samen met Native American zangeres Pura Fé, muzikaal fenomeen en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het orkest op zoek naar de schoonheid van de Native American cultuur.

Uiteraard mag de muziek van de Philip Glass niet ontbreken. De beroemde Amerikaanse componist is één van de grondleggers van minimal music. Deze muziekstijl is overweldigend in zijn eenvoud met trance-opwekkende ritmes en bedwelmende herhalingen. Of je nu naar muziek van Philip Glass, Arvo Pärt of Max Richter luistert, het effect is ontspannend en meditatief.

Zijn iconische filmmuziek Koyaanisqatsi, in bewerking voor de Blazers loopt als een rode draad door het programma. Als een rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, met live projecties door de jonge visual artist Vincent Rang.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 8 Oktober 2023

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

Van 10.00 tot 11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
Van 17.00 tot 18.00 uur op ORTS op 106,2 FM of 92,9 FM op de kabel

Chassé Cinema

Zondag 8 Oktober 2023

Chassé Theater Breda in de kleine zaal

Aanvang: 19.00 uur

Entree:  € 11, 00 

In aanloop naar de vijfde editie van het Ocrum muziekfestival vertoont het Chassé Theater Breda de documentaire Igor Levit: No Fear. 

Voorafgaand aan de film vertolken Monique Heidema - cello en André Telderman - piano, de 4e sonate van Ludwig van Beethoven

Deze documentaire gaat om Igor Levit, een beroemde concertpianist die zich beweegt in een tumultueuze corona lockdown periode. Daarnaast zien we zijn zoektocht naar zijn identiteit als artiest en over de eenzaamheid van het leven van een pianovirtuoos.


Ulvenhart Klassiek

Zondag 8 Oktober 2023

Noëlle Drost, sopraan en Katie Yao Morgan, piano

Locatie:  Heistraat 16-18 Ulvenhout

Aanvang:  15.00 uur

Entree:   17,50  

Reserveren via ulvenhart.nl of via 076 — 561 60 89

Iedere tweede Zondag van de maand biedt de Vlaamsche schuur op Landgoed Ulvenhart ruimte voor optredens van jonge musici.

Een muzikale ontmoeting waarbij ook de smaakzin onthaald wordt met kleine verwennerijen.

Sopraan Noëlle Drost  begon met een pianostudie en won prijzen bij het Prinses Christina Concours. Vervolgens ontdekte ze haar passie voor zingen en volgde zanglessen sinds 2017 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Noëlle won diverse prijzen bij het Prinses Christina Concours. De jonge zangeres treedt op in heel Nederland zoals in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, bij het Grachtenfestival en op Radio 4.

Toptalent Katie Yao Morgan is van Brits-Chinese origine en begon met piano spelen toen ze 4 was. Ze kreeg les aan de Yehudi Menuhin School en won als 10-jarige de Gold Award bij de Pianist of the North Competition. Toen volgde de ‘Mention of Honor’ in de International Piano Competition in Enschede en Diplôme de Jeune Espoir tijdens de Adilia Alieva Competitio.

Ulvenhart Klassiek

Zondag 8 Oktober 2023Noëlle Drost, sopraan en Katie Yao Morgan, pianoAanvang: 15.00 uur
Entree: €17,50 per persoon

“La Gloire Infinie” door Personare

Zondag 8 Oktober 2023

Locatie:  Podium Zandberg58, Zandberglaan 58 in Breda

Aanvang:   16.30

Entree en reserveren:   Kaarten à € 15,- v.a. 1 september verkrijgbaar via de website www.personare.org/kaartverkoop

Na een enthousiast ontvangen “Totaal andere Bach”- uitvoering van de Johannes Passion komt Personare nu met een prachtig en gevarieerd programma voor mannenkoor. Onder leiding van dirigent Ad van Unen zullen 20 zangers tijdens het concert “La Gloire Infinie” stukken uitvoeren van Morales, Lizst, Poulenc en Duruflé, maar ook van de moderne componisten Pärt, Esenvalds en Gjeilo. Componisten die op het eerste gezicht misschien ver van elkaar af staan, maar uiteindelijk samenkomen in de kern van deze prachtige muziek: “La Gloire Infinie”. De solisten tijdens dit concert komen uit eigen gelederen. Het orgel, bespeeld door Jelena Bazova en de saxofoon door Bastiaan Kuijpers, geven een aantal stukken extra kleur. 


Cultuur tijdens het middaguur

Vrijdag 13 Oktober 2023

Locatie:  Catharinastraat 83 Breda

Aanvang:  12.00 uur, kerk open om 11.30

Entree:   € 5,00

Voor meer informatie:  www.cultuurtijdenshetmiddaguur.nl 

viool Sander Sittig — piano o.a. Beethoven, Paganini, Waxmann en Poulenc


Moeder Aarde - Cappella Amsterdam en Calefax

Zondag 15 Oktober 2023

Locatie: Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal

Aanvang: 15.00 uur

Entree:  € 29,-  - € 34,-

Moeder Aarde: een universeel begrip waar ieder zijn eigen associaties bij heeft. De Australisch-Nederlandse componist Kate Moore schrijft voor Moeder Aarde  een nieuw werk voor rietkwintet Calefax en Cappella Amsterdam. 

Moeder Aarde geeft, voedt en ontfermt zich over al het leven op aarde. Wij leven in een tijd waarin we ons bewust zijn dat de aarde wel zonder mens kan, maar de mens niet zonder aarde. In Compassion  richt Kate Moore zich op het menselijke tekort dat ten grondslag ligt aan de problematische relatie tussen mens en planeet. Naast gloednieuwe muziek worden ook werken van Monteverdi en Dvořák ten gehore gebracht. 

Programma
Paul Simon (1941) The Sound of Silence
Kate Moore (1979) Compassion  (werktitel)
Claudio Monteverdi (1567-1643) Hor che ‘l ciel e terra
Frank Ticheli (1958) Earth Song
Antonìn Dvořák (1841-1904) Songs of Nature

Cultuur tijdens het middaguur

Vrijdag 20 Oktober 2023

Waalse Kerk Catharinastraat 83 in Breda

Aanvang 12.00 uur

De Entree bedraagt € 5,00

Voor meer informatie:  www.cultuurtijdenshetmiddaguur.nl 

20 oktober Angelique Heemsbergen — piano Nicole Jaarsveld — klarinet o.a. Mendelssohn, Mozart, Baermann en von Weber 


Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 22 Oktober 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radioprogramma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Muzieksalon Spronk

Zondag 22 Oktober 2023

Een Kristallen Jubileum bij Muzieksalon Spronk.

Als zo’n 15 jaar kunnen liefhebbers van klassieke muziek tijdens het concertseizoen, genieten van een muziekverhaal bij Muzieksalon Spronk. We begonnen in de muziekhandel Spronk, daarna verhuisd naar de Zandloper, vervolgens Vredenbergh, Bengels, Mariëndal bij het Ginnekenmarktje én Het Gele Huis in Princenhage. De verhalen zijn eendagsvliegjes die a.h.w. op maat gemaakt worden en gepresenteerd door bevlogen beroepsmusici. Iedere keer wéér een ontmoeting met schoonheid. Tijd dus voor een feestelijke MuziekSalon.

‘Muziektoppers’ van de afgelopen jaren worden vandaag uitgevoerd door het vaste team van

musici t.w. Astrid Schijns cello, Rogier de Pijper dwarsfluit, Anna Ivanova piano, Jaap van Omme gitaar en Jetje van Wijk piano. Met heerlijke muziek van Dowland tot Bach, Schubert, Beethoven, Debussy, Satie, Stravinsky en Philip Glass.

Dresscode: graag feestelijk.

Waar: Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, Breda.

Arrangement 1 , van 15.30-17.30u Entree:  € 17,50 Incl koffie/thee vooraf en drankje met hapjes na afloop.

Arrangement 2:  (inschrijven t/m 15 oktober). Dit omvat de héle middag voor € 42,50

U geniet dan tevens van ons 5-gangen componisten diner, ook hier weer mét een glas wijn.
zie: www.muzieksalonspronk.nl/galaconcert

Cultuur tijdens het middaguur

Vrijdag 27 Oktober 2023

Waalse Kerk  Catharinastraat 83 in Breda

De kerk gaat om 11.30 uur open en het concert begingt om 12.00 uur

De entreeprijs bedraagt € 5,00

Voor meerinformatie kijk op  www.cultuurtijdenshetmiddaguur.nl 

Nina Broeva — viool Damien Heemskerk — piano o.a. R. Schubert, A. Bach en E. Grieg 


Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 29 Oktober 2023

“Klassiek in en om Breda": elke zondag te beluisteren. Muziek, leuke informatie en de agenda!

10.00 -11.00 uur op BredaNu op 107,3 FM of 92,9 FM op de kabel
17.00 -18.00 uur ORTS op 106,2 FMm of 92,9 FM op de kabel

Ocrum Muziekfestival Breda - concours

Woensdag 1 November 2023

Locatie: Concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6 Breda

Aanvang: 11.00 uur

Entree en reserveren:   Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro voor een individuele deelnemer, 30 euro voor een duo, 40 euro voor een groter ensemble.  Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro voor een individuele deelnemer, 30 euro voor een duo, 40 euro voor een groter ensemble.

Aanmelden via  www.ocrum-muziekfestival.nl/concours  of  concours@ocrum-muziekfestival.nl  

Dit jaar organiseert het Ocrum Muziekfestival wederom een concours!

Met het concours willen wij amateur muziekbeoefenaars enthousiasmeren om (met elkaar) muziek te maken. Het gehele festival heeft dit jaar als thema: ‘MUZIEK BEWEEGT’. Dit concours is bedoeld voor solisten en beoefenaars van kamermuziek (niet professioneel!) in heel Nederland en België. Het Ocrum Muziek Concours biedt een podium aan iedere amateurmusicus die plezier beleeft aan muziek maken: van jong tot oud, van solist tot lid van een ensemble. Alle deelnemers worden door een deskundige jury op hun eigen niveau beoordeeld. De juryleden letten op muzikaliteit en samenspel, maar ook de inzet en een enthousiaste performance vormen een wezenlijk onderdeel van de jurering. Natuurlijk kan lang niet iedereen winnen. Na afloop krijgt iedere deelnemer wel een juryverslag met tips en adviezen om (samen) weer verder te gaan en er wordt een certificaat van deelname uitgereikt. De winnaars maken kans op een inspirerende masterclass en spelen bovendien tijdens het middagconcert op zaterdag 4 november om 13.45 uur in de prachtige kapel van Ingenhousz te Breda.

Het Ocrum Muziekfestival heeft het ontwikkelen van samenspel en muziek maken hoog in het vaandel staan. Daarnaast willen we elke muzikant stimuleren zich te laten horen. Muziek is immers voor iedereen! En om deze reden is dit concours met heel veel plezier georganiseerd. 

Voor alle deelnemers geldt:

- Maximale speelduur 10 minuten per optreden

- Als jouw te spelen muziekstuk(ken) op welke  manier dan ook  betrekking heeft/hebben op het thema  ‘ MUZIEK BEWEEGT ’  is dat een pré. 

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven - Pianist Bobby Mitchell

Zaterdag 4 November 2023

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven

Een afwisselend en inspirerend kamermuziek programma om je te laten genieten van topmusici uit binnen- en buitenland in de prachtige Kapel van Bovendonk!
Toegangsprijs: € 32,50 inclusief consumptie na afloop. Kinderen t/m 18 jaar hebben GRATIS toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

De Passe-Partouts voor de serie Kapelconcerten zijn inmiddels in de verkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/passe-partout-kapelconcerten-2023-2024/

Locatie: Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open. De locatie is rolstoeltoegankelijk.


Zaterdag 4 november 2023 om 20.00 uur - Pianist Bobby Mitchell
https://www.cultuuroudenbosch.nl/product/kapelconcert-pianist-bobby-mitchell-za-4-nov-2023-om-2000-uur/

Bobby Mitchell is een Amerikaanse pianist wiens interesses liggen bij zowel hedendaagse muziek als het meer standaard klassieke repertoire van voorbije eeuwen. Hij treedt wereldwijd op en speelde onlangs in het Concertgebouw. “Bobby Mitchell weet niet alleen spannende en unieke muziek te maken met ornamentiek, klank en tempo, maar je hoort ook dat hij nooit zomaar speelt wat er geschreven staat.” NRC Handelsblad. Op het programma staan Robert Schumann - Nachtstücke, Op. 23, Fanny Hensel (Mendelssohn) - fragmenten uit Das Jahr, H. 385 en Robert Schumann - Vier Märsche, Op. 76.

Petite Messe Solennelle door het Concertkoor Breda

Zondag 12 November 2023

Petite messe Solennelle door het Concertkoor Breda

Locatie:  St. Willibrorduskerk in Teteringen

Aanvang:  Concert: 15.00 uur, kerkdeuren open: 14.15 uur, duur uitvoering ongeveer 2 uur (incl pauze).  Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn in café-restaurant De Dorpsherberg, vlakbij de kerk.

Entree en reserveren:  Kaarten zijn verkrijgbaar à € 28,50 met inbegrip van het programmaboekje en koffie/thee in de pauze via www.concertkoor.nl.  Kaarten zijn - voor aanvang - ook verkrijgbaar bij ingang van de kerk (svp pinnen). Houders Breda-pas en minderjarigen €14,25

Parkeermogelijkheden: U parkeert gratis op het nabij gelegen Willem Alexanderplein, bij invaliditeit op verzoek dichterbij.

Het Concertkoor Breda brengt de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini ten gehore onder leiding van zijn dirigent Geert van den Dungen. Wie alleen Rossini’s teksten leest en niet zijn noten, zou kunnen denken dat hij nogal luchtig omging met de religieuze bagage van deze mis. Het werk werd gecomponeerd in opdracht van een bevriende graaf voor de inwijding van diens privékapel in de Parijse voorstad Passy. Daar ging het op 14 maart 1864 in première. De Petite Messe Solennelle is zowel feestelijk als sober, bij vlagen dramatisch, dan weer ingetogen. Zijn opera-idioom is herkenbaar en het belcanto in de solopartijen is nooit ver weg. Toch had Rossini, zoals hij schreef aan zijn vakbroeder Franz Liszt, “met oprechte liefde voor de religie” aan deze compositie, zijn “oudedagszonde”, gewerkt. Bewust werd gekozen voor een originele uitvoering van deze Petite Messe Solenelle onder begeleiding van de gerenommeerde accordeonist Lowie Vercammen en Ben-Martin Weyand aan de vleugel. Uitvoerende solisten zijn: Enide Lebrocquy sopraan’ Inez Carsauw alt, Gert-Jan Verbueken tenor en  David Visser bas

Concert Koor Odyssee Breda

Zondag 26 November 2023

Na een geslaagd Nieuwjaarsconcert in een uitverkochte Waalse Kerk is Koor Odyssee Breda  alweer volop bezig met de voorbereidingen van het najaarsconcert dat in het teken zal staan van Spaanse componisten.

We nemen u o.a. mee naar de late Spaanse Middeleeuwen en naar de Spaanse Renaissance. Dit alles onder begeleiding van onze vaste pianiste Alba Calle Valiente.

Gastoptreden van flamencogroep Vamos.

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven - Benjamin Kruithof (cello) en Nikola Meeuwsen (piano)

Zondag 26 November 2023

Kapelconcerten Bovendonk Hoeven

Een afwisselend en inspirerend kamermuziek programma om je te laten genieten van topmusici uit binnen- en buitenland in de prachtige Kapel van Bovendonk!
Toegangsprijs: € 32,50 inclusief consumptie na afloop. Kinderen t/m 18 jaar hebben GRATIS toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

De Passe-Partouts  voor de serie Kapelconcerten zijn inmiddels in de verkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/passe-partout-kapelconcerten-2023-2024/

Locatie: Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Zondag 26 november 2023 om 15.00 uur — Benjamin Kruithof (cello) en Nikola Meeuwsen (piano)

https://www.cultuuroudenbosch.nl/product/kapelconcert-benjamin-kruithof-nikola-meeuwsen-zo-26-nov-2023-om-1500-uur/

De Luxemburgse cellist Benjamin Kruithof is de winnaar van het Georges Enescu-concours 2022 in Boekarest (Roemenië). De criticus Alexander Hall van de Britse muzieksite “Bachtrack” omschrijft Benjamins spel als “nobel, zingend, mooi".
Nikola Meeuwsen, winnaar van de  Grachtenfestival Prijs 2022, kenmerkt zich door zijn kraakheldere muzikale denken; in zijn spel vallen stilte en beweging briljant samen. Zijn gedachtegang is pure poëzie. Hij lijkt de tijd stil te zetten en heeft een fenomenaal gevoel voor timing. Met zijn spel geeft hij een inkijkje in zijn ziel, aldus de jury.

Luisterlezing door Leo Wolfs

Vrijdag 8 December 2023

Luisterlezingen cyclus door Leo Wolfs in de Cuyperszaal in Oudenbosch

Lezingen vol muzikale en kunstzinnige inspiratie voor mensen met een brede kijk, die hun grenzen willen verleggen. De lezing is twee keer een uur met pauze waarin er gelegenheid is om met elkaar door te praten.

Toegangsprijs: € 15,00 inclusief koffie/thee en glas wijn/consumptie in de pauze.

Locatie: de Cuyperszaal (onder de Basiliek — ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De zaal gaat een half uur voor aanvang open.

Luisterlezing over Keltische muziek op vrijdag 8 december 2023
https://www.cultuuroudenbosch.nl/product/luisterlezing-keltische-muziek-vr-8-december-2023-om-2000-uur/
Keltische muziek, muziek van de Kelten. Maar wie waren de Kelten? Wat weten we van dit volk? Hoe klonk/klinkt hun muziek? Hadden zij bijzondere instrumenten? De Keltische muziek is voor ons toegankelijke muziek, we kunnen ervan genieten. Zoals we van Leo gewend zijn, geeft hij antwoorden op deze vragen en komt dit voorbij in beeld én met geluid.