Klassiek in en om Breda

Ocrum Muziek Festival

Dinsdag12 Oktober

Na enig uitstel  l aat het Ocrum Muziek Festival weer van zich laten horen en wel van 12 - 19 oktober 2021

Een belangrijk doel van het festival is het samenbrengen van musici van allerlei niveau’s. Een nieuw idee tijdens de vorige editie was het concours voor amateurmusici, en dit bleek een schot in de roos! Juist voor amateurs is een periode van voorbereiding als aanloop naar het speelmoment waardevol en het voorspelen op een mooi podium werd door velen als een fijne kans gezien. 

Er is geen leeftijdsgrens aan verbonden. Enthousiasme en liefde voor klassieke muziek kent in dat opzicht geen grenzen.

Net zoals alle andere activiteiten, zal ook het concours plaats vinden in Breda, en wel op woensdag 13 oktober in de middag en vroege avond.  Er wordt gedurende de hele week een thema gehanteerd:  “Franse klassieke muziek vanaf ca. 1820

 

Het concours zal plaatsvinden op 13 oktober 2021 in Breda, in de prachtige kapel van Ingenhousz. Een recent bijzonder gerenoveerd gebouw met geweldige faciliteiten. Gedurende de festival week, die loopt van 12 t/m 17 oktober, zullen er ook een aantal concerten worden gegeven. 

De organisatie hoopt van harte dat docenten hun leerlingen wilt stimuleren mee te doen aan dit concours. Alleen de opbouw er naartoe is al heel waardevol en de  ervaring leert dat het mooi is om te zien wat er op zo’n dag allemaal opbloeit en ontwikkelt. En juist in deze tijd is het  heel belangrijk de muziek overal weer te laten horen. 

Aanmelden gaat via de link: https://www.ocrum-muziekfestival.nl/concours-2021

De sluitingsdatum is 1 oktober 2021.