Klassiek in en om Breda

Ulvenhart DinerConcert

Donderdag 27 Februari 2020

DinerConcert met  Joost Willemze

Locatie         : Heistraat 16-18

Aanvang       : 18.30

Entree         :De kosten van het DinerConcert bedragen € 62,50 p.p. incl. entree, aperitief, concert, diner, wijnarrangement en café complet. U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar reserveringen@ulvenhart.nl  met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de concertdatum. U kunt ook bellen naar 076 — 561 60 89.

Iedere laatste donderdag van de maand staat de sfeervolle Vlaamsche Schuur van Landgoed Ulvenhart open voor een exclusief diner, afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici. Een avond vol heerlijke verrassingen, uiterst smakelijke gerechten. Exclusieve tongstrelingen, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo’s! Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld!

Tijdens dit DinerConcert ontvangt Landgoed Ulvenhart de zeer getalenteerde Joost Willemze met zijn harp. Hij is amper 23 lentes jong, maar heeft al vele internationale prijzen op zijn naam. Heel recent heeft Joost Willemze prijzen gewonnen bij harpconcoursen in New York, Tournai, Seoul, Porto en Italië.

Het jaar 250 na Beethoven

Donderdag 27 Februari 2020

Locatie   : Chassé Theater

Aanvang: 20.30

Entree   : 20 euro

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling  van Europese politici. 

In Het jaar 250 na Beethoven  laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen. www.verakooper.com

Cultuur tijdens het Middaguur

Vrijdag 28 Februari 2020

Op vrijdag 28 februari 2020 een middagpauzeconcert in de Waalse kerk, Catharinastraat 83 in Breda  dat ditmaal wordt uitgevoerd door Lotus de Vries —altviool en Martijn Willers-piano.

Onlangs trad dit Duo op in het programma Podium Witteman, waar zij het spectaculaire Allegro Appassionata van Frank Bridge uitvoerden.

Lotus de Vries wordt met regelmaat gevraagd te remplaceren in orkesten waaronder het Camerata van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Martijn Willers was samen met Joris van den Berg in 2014 winnaar van de Dutch Classical Talent Award in het Concertgebouw in Amsterdam. In Maart a.s. staat een tweede tour naar China gepland. In de Waalse kerk zal het Duo De Vries-Willers composities spelen van P.Hindemith, J. Brahms, Fr. Bridge en G. Telemann.

Het concert begint om 12.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 5 euro.