Klassiek in en om Breda

Kamerkoor Personare zingt Johannes Passion van J.S.Bach.

Donderdag 9 April 2020

Uitgesteld tot volgend jaar

Met spijt in het hart heeft het bestuur van Stichting Personare de uitvoering van de Johannes Passion van J.S.Bach moeten cancelen. We keken ontzettend uit naar ons concert op Witte Donderdag 9 april, iedereen stond in de startblokken: onze 6 gepassioneerde solisten, het professionele barokorkest Collegium Delft, Mark van Nispen op het orgel, de 20 zangers van ons kamerkoor en last but not least onze inspirerende dirigent Ad van Unen.


We zijn direct een actie gestart om de professionals een financieel extraatje over te kunnen maken door te vragen of koorleden en kaartkopers hun gedane investering zouden willen schenken. We zijn zeer gelukkig met hun hartverwarmende reacties op deze oproep.

Gelukkig kunnen wij uitkijken naar twee reeds in voorbereiding zijnde concerten op 12 en 13 december 2020 wanneer wij de Vespers (All Night Vigil) van Sergej Rachmaninov zullen gaan uitvoeren. Dit is een werk voor koor a cappella en alle benaderde koorzangers alsmede onze dirigent zijn blij dat zij aan dit project kunnen gaan deelnemen.

Volgend jaar zullen wij opnieuw op Witte Donderdag de Johannes Passion in Effen op de                                                                   concertagenda plaatsen.

Passieconcert voor Goede Vrijdag

Vrijdag 10 April 2020

Locatie   : Sacramentskerk Breda

Aanvang: 20.00 uur

Entree   : gratis

Concert door de heren van het Sacramentskoor.

Meditatief Passieconcert in de Sacramentskerk

Vrijdag 10 April 2020

Locatie     : Sacramentskerk, Zandberglaan Breda

Aanvang : 20.00uur

Toegang  Toegang is gratis, er zal na afloop een collecte worden gehouden.

De passietijd, voor menig zanger een hoogtepunt van het jaar. Voor velen staat deze tijd in het teken van de Mattheus en Johannes passies van J.S. Bach. Echter is er voor de tijd van Bach ook een zeer prachtige selectie muziek beschikbaar.

Op vrijdag 10 april om 20:00uur, zullen de mannen van het Sacramentskoor o.l.v. Antoine de Thouars een meditatief passieconcert ten gehore brengen in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan in Breda.

Het programma bevat onder andere Lamentaties van G.P. Palestrina, delen uit de Tenebrae Responsories van T.L. da Victoria en werken van J. De Prez en C. Gesualdo.


Opera Barok - Matthäus Passion

Vrijdag 10 April 2020

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok - Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach
Na zijn succesvolle dansuitvoering van het Weihnachtsoratorium in 2015 besloot John Neumeier met zijn Hamburg Ballet een jaar later tot een choreografisch vervolg met de Matthäus Passion. Het lukte hem om deze dramatische tegenpool met zijn dansensemble sober maar indringend neer te zetten. John Niemeier voegt er een lijfelijke dimensie aan toe. De bewegingen vertellen wat niet in woorden of muziek is uit te drukken.

Informatie: info@operabarok.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 12 April 2020

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Organ on stage

Dinsdag 14 April 2020

Locatie        : Heikese kerk in Tilburg

Tijdstip        : 12.45

Entree         : gratis

 Elke maand is er op een dinsdag om 12:45 uur een orgelconcert in de Heikese kerk te Tilburg. Dit concert wordt verzorgd door de orgelstudenten van de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en Master of Music (MOM) in Tilburg, daarnaast wordt er ook wel eens medewerking verleend door andere instrumentalisten. De kerk heeft twee totaal verschillende orgels die zich uitstekend lenen voor een zeer breed repertoire. Dit hoort en ziet u ook terug in de programmering; hier komen orgelwerken uit de hele orgelgeschiedenis aan bod. Soms staan programma’s ook in het teken van bepaalde gebeurtenissen in het kerkelijk jaar (bijv. Pasen en Kerst) of worden samengesteld rond een bepaalde componist of een bepaalde stijl. De concerten duren ongeveer 45 minuten; zo kunt u tijdens uw lunchpauze kunt genieten van prachtige orgelmuziek. De toegang is geheel gratis en het is mogelijk om op één minuut lopen van de kerk uw auto te parkeren. Info: www.marcschippers.nl   


MuziekSalonSpronk - Listen with your eyes

Dinsdag 14 April 2020

15.00 uur, Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, Breda

MuziekSalonSpronk presenteert: Listen with your eyes.
Beter zien, anders horen

Toegang: €14,-. 

Voor meer informatie: www.muzieksalonspronk.nl.


MuziekSalonSpronk - Listen with your eyes

Donderdag 16 April 2020

20.15 uur, Café de Zandloper, Zandbergweg 67, Breda

MuziekSalonSpronk presenteert: Listen with your eyes.
Beter zien, anders horen

Toegang: €14,-. 

Voor meer informatie: www.muzieksalonspronk.nl.


Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 19 April 2020

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Nederlandse Reisopera - Bruid te koop

Donderdag 23 April 2020

19:30uur, Chassé Theater, Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

NEDERLANDSE REISOPERA - BRUID TE KOOP!

Een volwassen sprookje vol seks en humor: de Nederlande Reisopera steekt Smetana’s komische opera Die verkaufte Braut in een eigentijdse nieuwe jas! De opera wordt gezongen in een fonkelnieuwe, Nederlandse bewerking van Anne Lichthart en daarmee wordt Bruid Te Koop! ontdaan van het etiket ‘folkloristisch’ en krijgt het de kans om opnieuw ontdekt te worden als een van de meest geslaagde komedies uit het operarepertoire.

Het verhaal kan bijna niet eenvoudiger. Het meisje Marenka heeft verkering met de arme, maar knappe Jenik. Plotseling staat de oude huwelijksmakelaar Kezal bij haar ouders voor de deur. Hij duwt hen een bijna vergeten contract onder de neus. In dit contract belooft de vader van Marenka in ruil voor een grote lening zijn dochter als bruid aan de zoon van Micha. Als vader Kruschina dit contract breekt, zal hij de lening volledig terug moeten betalen? Zal Marenka dit accepteren? Hoe reageert Jenik hierop? En de nieuwe huwelijkskandidaat Vasek? reisopera.nl

Meer informatie: www.chasse.nl

Cultuur Oudenbosch: Het Tsjechische Zemlinsky Quartet

Donderdag 23 April 2020

20.15 uur: Kapel Bovendonk te Hoeven

Cultuur Oudenbosch:Het Tsjechische Zemlinsky Quartet

Het Tsjechische Zemlinsky Quartet behoort tot de beste strijkkwartetten ter wereld. Het werd opgericht in 1994 en heeft sindsdien ruim 1250 concerten wereldwijd gegeven. Als ‘poulain’ van één van ’s werelds bekendste kwartetten, het Pražák Quartet, verheft Zemlinsky Quartet het kwartetspel tot een ware muzische symbiose. Dat vertaalt zich in uitmuntende concerten, keer op keer. ‘Een perfecte mengeling van vier stemmen die zingen, ademen en fraseren als één,’ schreef The Strad.

Toegangsprijzen.
Wilt u een of meerdere concerten van dit seizoen bijwonen dan adviseren we u de kaarten tijdig te kopen. Dit kan online via de website www.cultuuroudenbosch.nl waar u na betaling de toegangskaarten zelf kunt downloaden en afdrukken. Heeft u hierover vragen dan kunt u contact met ons opnemen.
Losse kaarten zijn te koop bij de voorverkoopadressen: ’t Koepelke: Markt 36, 4731 HP Oudenbosch, Flesjewijnshop Oudenbosch: Polderstraat 1, 4731 JG Oudenbosch, Bovendonk: Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven

Voorafgaand aan het concert zijn losse kaarten aan de zaal verkrijgbaar voor zover plaatsruimte beschikbaar is.

Vocaal ensemble s' OTTOvoces

Zaterdag 25 April 2020

Locatie    : Sacramentskerk Breda, Zandberlaan

Aanvang : 19.00 uur toelichting, 20.00 uur concert

Entree      : Kaarten voor het concert kosten € 15 en zijn te bestellen via de website www.sOTTOvoces.nl.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Breda.

Op 25 april 2020 verzorgt vocaal ensemble s’OTTOvoces de première van de bijzondere compositie Bewegingsvrij. De Bredase componiste en celliste Bianca Bongers schreef het werk speciaal ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van s’OTTOvoces.
 Voorafgaand aan het concert, om 19.00 uur, geeft Bianca Bongers een toelichting op haar compositie Bewegingsvrij.

Unieke compositie
Bewegingsvrij is een compositie voor vocaal dubbelkwartet en cello. Het werk is op ingenieuze wijze gecomponeerd, waardoor het op drie verschillende manieren kan worden uitgevoerd: door vocaal dubbelkwartet met cello, door vocaal dubbelkwartet a capella, meer óók door cello solo! Tijdens het concert zullen alle drie de varianten te horen zijn. Bianca Bongers neemt zelf de cello partij voor haar rekening. Een dergelijke compositie met drie verschillende maar onderling samenhangende uitvoeringsmogelijkheden is voor zover bekend niet eerder gepubliceerd. 

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 26 April 2020

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel