Klassiek in en om Breda

Amor Musae - Breda 75 jaar vrij

Zaterdag19 Oktober

20.15 uur, Grote kerk Breda.


Dit jaar herdenken we dat het 75 jaar is geleden, dat Breda - op 29 oktober 1944 - én het toen nog zelfstandige Beek - op 30 oktober 1944 - na een reeks donkere oorlogs- en bezettingsjaren, werden bevrijd door de soldaten van de Eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanislaw Maczek. Een euforische gebeurtenis, voor de inwoners van Breda en van het toenmalige Beek, én voor hun Poolse bevrijders.
In het kader van de festiviteiten rond de herdenking van dit roemrijke, historische feit geeft “Amor Musae” op zaterdag 19 oktober een groots opgezet concert onder de titel: ‘Breda 75 jaar vrij’, en wel, in de Grote Kerk van Breda. Dé locatie met dé ideale ambiance voor dit feestelijke concert. Een concert met sprankelende vocale en orkestrale muziek die alle registers van het menselijk gemoed bespeelt.

Een bijzonder concert in nauwe samenwerking met de Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor, onder leiding van Hans de Wit, en met medewerking van de solisten Wilma Bierens (sopraan), Mei-Lin Bos (viool) en Jan Willems (orgel) en André Telderman (piano). De algehele muzikale leiding is in handen van Frans van Dun.

Kaarten à €17,50 (incl. garderobe en pauzedrankje) zijn via de ticketservice te verkrijgen via www.amormusae.nl