Klassiek in en om Breda

Cultuur tijdens het Middaguur - STRIJKKWARTETTEN IN DE WAALSE KERK

Vrijdag29 November

12.00 uur, Waalse Kerk Breda

Cultuur tijdens het Middaguur - STRIJKKWARTETTEN IN DE WAALSE KERK

Op vrijdag 29 november a.s. is er weer een middagpauzeconcert in de Waalse kerk, Catharinastraat 83 in Breda. Dit is het laatste concert in de reguliere serie 2019 en zal alleen dit jaar nog worden gevolgd door een KERSTCONCERT op 20 DECEMBER.a.s.

Het concert van 29 november zal worden verzorgd door musici van CUGNON PROJECT een mix van jonge en ervaren musici zoals: Marie Claire Boel-viool -Chris Duindam - altviool, Hannah Donohoe - altviool en Gloria Exposito - cello.

Het thema van het uit te voeren concert is “De Eerste en de Laatste.” Wat maakt een een componist mee tijdens zijn leven? Kun je dat horen in zijn muziek?  Ja, het is een aangrijpende muzikale ervaring waar men stil van wordt. Deze muzikale pentekeningen van Mendelssohn en Dvorak worden door de Cugnon musici uitgelicht. Het gaat om delen uit de kwartetten van Mendelssohn Strijkkwartet nr.1 in Es opus 12 en Strijkwartet nr.6 in f-klein opus 80 en vervolgens Dvorak’s Strijkkwartet nr.1 opus 2 in A groot en Strijkkwartet nr.14 in As groot Opus 105.

Het concert begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.