Klassiek in en om Breda

Festival Breda viert Manneke ‘Dichtbij Huis’

Zaterdag16 November

Zaterdag, 12.30 uur, in Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

Breda viert de 80 e verjaardag van Daan Manneke met een tweedaags festival ‘Dichtbij Huis’ in het weekend van 16 en 17 november.

Het festival  speelt zich af in de centrale ruimte van de historische en gezellige stad Breda in en rondom een belangrijk ‘thuis’ van de componist: de Grote Kerk van Breda, de ruimte waarvoor hij meerdere werken schreef.

Daan Manneke, kapelmeester van de ruimte, dichtbij huis

De componist en dirigent woont en werkt al vele jaren in Breda. Hij is van grote betekenis voor de culturele en muzikale ontwikkeling van de stad Breda en dat mag — evenals zijn 80 e verjaardag -  gevierd worden.

Tijdens dit festival is hij op diverse momenten aanwezig en actief betrokken. Een moment om de componist zelf te ontmoeten, van hem te leren en hem te feliciteren.

Het programma bestaat uit onder andere vijf concerten, een Daan-in-Breda-stadswandeling, een lezing over Daan én een workshop voor enthousiaste koorzangers en — dirigenten met als afsluiting een uitvoering van het werk.

De concerten
Verspreid over het weekend vinden er in de Grote Kerk diverse concerten plaats door de koren Cappella Breda, Stedelijk Jeugdkoor Breda, Cappella ex Occasione, een beiaardconcert door Paul Maassen en een orgelconcert door organist Aat Bergwerff.

Al deze concerten hebben de muziek van Daan Manneke ‘kapelmeester van de ruimte’ als thema, zowel door werken van zijn hand uit te voeren én werken uit te voeren die een sterke relatie hebben met de ‘kapelmeester van de ruimte’ en zijn muziek.

Activiteiten
Er is een workshop, er is een lezing, ‘vraag het Daan’, een Daan-in-Breda stadswandeling. Het complete programma is vanaf begin september beschikbaar.

Alle informatie en het volledige programma vindt u op www.bredaviertmanneke.nl