Klassiek in en om Breda

Concertkoor Breda - Messiah

Zondag3 November

15.00 uur (kerkdeuren gaan open om 14.15 uur), St. Willibrorduskerk, Teteringen.

Concertkoor Breda zingt de Messiah van Händel

Het Concertkoor Breda voert onder leiding van Geert van den Dungen de Messiah van Händel uit. Het koor wordt begeleid door het Barokorkest Florilegium Musicum. Uitvoerende  solisten zijn Elvire Beekhuizen, sopraan, Oscar Verhaar, countertenor, Pablo Gregorian, tenor, David Visser, bas.

De duur van de uitvoering is ongeveer tweeëneenhalf uur, inclusief pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor: www.concertkoor.nl  (eventueel  06-10089415), bij de Vrije Boekhandel, bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers, bij de VVV, bij Bloemisterij Aarts (in Teteringen) en bij de ingang van de kerk. De toegangsprijs is € 26,-,  inclusief programmaboekje, koffie of  thee in de pauze.


Samen met de Mattheus Passion van Bach en het Requiem van Mozart is de Messiah van Georg Friedrich Händel een van de meest geliefde en gewaardeerde zangwerken uit de Barok. Händel componeerde de Messiah in 1741 in slechts vierentwintig dagen in een creatieve roes. Zijn eten liet hij er vaak voor staan. De Messiah is Händels enige oratorium dat hij in een gewijd gebouw uitvoerde. Door de eeuwen heen klonk zijn Hallelujah door de gewelven van vele kerken. Voor de première in Dublin in april 1742 was zoveel belangstelling dat men de heren verzocht om hun degens en de dames haar hoepelrokken thuis te laten, om meer plaatsen te creëren. Händels Messiah werd een overweldigend succes en is dat nog steeds!

Informatie: www.concertkoor.nl