Klassiek in en om Breda

Ulvenhart Diner Concert - Joost Willemze, harp

Donderdag31 Januari

18.30 uur, Landgoed Ulvenhart, 4858 RL Heistraat 16 - 18 Ulvenhout AC

Ulvenhart DinerConcert:  Joost Willemze (harp)
Amper 22 lentes jong, al vele internationale prijzen op zijn naam, radio- en TV-optredens en studie in Rome en op het Conservatorium van Utrecht. Heel recent prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai, Seoul, Porto en Italië. En nu een optreden tijdens het Ulvenhart DinerConcert..


Het muziekleven van....

Joost Willemze speelt harp sinds zijn zevende jaar met lessen bij Vera Kool en de Academie Muzikaal Talent. Ook studeerde hij bij Edward Witsenburg en bij Manja Smits. Masterclasses volgde hij bij Elinor Bennett, Emmanuel Ceysson, Skaila Kanga, Judy Loman, Sivan Magen en Isabelle Perrin, e.a.

Joost won prijzen op de concoursen van Jong Muziektalent Nederland en het Internationaal Harpconcours in Wales. Joost won de 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Zijn televisiedebuut was bij Ivo Niehe en in 2010 was hij op televisie tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam, als solist met JeugdOrkest Nederland en een muziekwerk met zangeres Laura Janssen.

Ook was hij één van de 4 finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus met het harpconcert van Ginastera, samen met het Nederlands Kamerorkest.

Als solist speelde Joost met orkest de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon. De jonge harpist geeft concerten in binnen- en buitenland. Onlangs gaf hij concerten op het Dutch Harp Festival, Grachtenfestival in Amsterdam en Rio Harp Festival in Brazilië. Ook speelde hij bij het Italiaanse ministerie van cultuur in Rome en het programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw.

Recent won Joost prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai en Seoul. In 2017 eindigde hij als eerste bij het Internationale Harpconcours in Porto en in 2018 ontving hij opnieuw de eerste prijs tijdens het Italiaanse harpconcours ‘Suoni d’Arpa’ in Saluzzo. In 2019 zal hij onder meer optreden in Frankrijk, Italië en Hong Kong.

Na zijn gymnasiumdiploma studeerde Joost een jaar aan de Accademia Vivarium Novum in Rome. Ook studeerde hij Klassieke Talen en Russisch aan Universiteit Leiden en zette de harpstudie voort bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium.

Reservern:
€59,50 p.p. incl. entree, aperitif, concert, diner, wijnarrangement en café complet.

U kunt reserveren via onderstaand contactformulier of door te mailen naar info@ulvenhart.nl. Vermeld daarbij de datum en het aantal personen. Iets te vieren? Bestel een tafel voor 2, 3 of meer! Of aanschuiven aan grotere tafels?