Klassiek in en om Breda

Iets met dieren - liedrecital door Merlijn Runia en Mark van Nispen

Zondag27 Januari

17.00 uur, Waalse Kerk Breda.


Iets met dieren
Een beestachtig liedrecital door Merlijn Runia (mezzosopraan) en Mark van Nispen (piano)
 
Een pauw die zou trouwen,  een zwaan met dreigend overgewicht en een kleine olifant met groene bolhoed, die koning van het dierenrijk zal worden. Maar ook een mijmerende visser, een op meisjes jagende rattenvanger en een postduif die niet verzaakt de liefste liefdesbrieven rond te brengen..
Samen vormen deze dieren in charmante, poëtische en geestige vertellingen de basis van dit concert met liederen van Wolf, Schubert, Ravel (Histoires Naturelles) en Poulenc’s ‘L’Histoire de Babar’ voor spreker en piano.  

Entree:  €15,00 inclusief consumptie
Informatie: www.merlijnrunia.nl   | www.markvannispen.com
Kaartverkoop via info@markvannispen.com

Mezzosopraan Merlijn Runia studeerde af aan de Dutch National Opera Academy, waar ze les kreeg van Sasja Hunnego. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses van onder meer Doris Soffel, Dennis O’Neill, Raúl Giménez, Margreet Honig, Nadine Secunde en Ira Siff.
Op het gebied van opera vertolkte Merlijn onder meer de rollen van Cherubino (Le nozze di Figaro), Dorabella (Così fan tutte), Orlofsky (Die Fledermaus), Dido (Dido and Aeneas), Sandmännchen (Hänsel und Gretel), Zinnia (L’Étoile), Flora (La traviata), Philomela (Sisters), Bac (Who’s afraid of Orfeo) en Tzippie (Where the Wild Things Are).

Pianist Mark van Nispen verdiepte zich na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.
Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.