Klassiek in en om Breda

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 20 Januari 2019

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.

Vandaag kunt u luisteren naar een afwisselend programma met bekende en minder bekende muziek. Te gast in de studio is Jetje van Wijk. Zij zal het laatste deel van de drieluik rond Arvo Pärt toelichten. Verder hoort u in het programma Reina Koelman, zij zal het hebben over het concert van het Heilig hartkoor op 27 januari.


Nieuwjaarsconcert Sacramenskerk

Zondag 20 Januari 2019

16.00 uur, Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda

Nieuwjaarsconcert Sacramenskerk
Op zondag 20 januari wordt om 16:00uur het jaarlijkse nieuwjaarsconcert gehouden in de Sacramentskerk.

Dit jaar brengen violiste Natalia Gubania en organiste/pianiste Jelena Bazova u een gevarieerd programma van voornamelijk Franse muziek uit de 20 e eeuw.  Bekende werken zoals sonate voor viool en piano van Francis Poulenc en het spectaculaire Dieu parmi nous uit La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen zullen ten gehore worden gebracht. Verder hoort u muziek van Nicolas de Grigny en Jehan Alain. Ter aanvulling worden enkele werken van de Georgische componist Nodar Gabunia uitgevoerd.

De uitvoerenden zijn graag geziene gasten in de Sacramentskerk. De Georgische violiste Natalia Gubania en van Russische organiste Jelena Bazova zijn beiden verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. 

Vanaf heden is het mogelijk om de organiste op grote schermen in de kerk te volgen. Zodat kunt zien hoe zij het Flentrop Orgel van de Sacramentskerk in al haar facetten bespeelt ziet worden.

Toegang is gratis en er zal na afloop een collecte worden gehouden.

KamermuziekBreda: Brodsky Quartet

Vrijdag 25 Januari 2019

20.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste

KamermuziekBreda: Brodsky Quartet
Dit Britse strijkkwartet bestaat al sinds 1972 en speelt vaak vernieuwende kamermuziek. Dit keer in de Nieuwe Veste concertzaal een prachtig gewaagd en uitdagend programma.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2019/01/25/kamermuziekbreda-brodsky-quartet

Scherzando Trio

Zondag 27 Januari 2019

12.30 uur, in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

SCHERZANDO TRIO
Het Scherzando trio, een internationaal ensemble, bestaat uit Irene Gabarrón - dwarsfluit, Roberto Guijarro — piano en Paula Pantín — klarinet. Het doel van de musici is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor de ongebruikelijke combinatie van fluit, klarinet en piano. Zij spelen o.a. werken van Lamb, Sjostakovitsj, Schmitt, Debussy, Emmanuel en SaintSäens.

Entree: € 15,00 p.p. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 27 Januari 2019

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Iets met dieren - liedrecital door Merlijn Runia en Mark van Nispen

Zondag 27 Januari 2019

17.00 uur, Waalse Kerk Breda.


Iets met dieren
Een beestachtig liedrecital door Merlijn Runia (mezzosopraan) en Mark van Nispen (piano)
 
Een pauw die zou trouwen,  een zwaan met dreigend overgewicht en een kleine olifant met groene bolhoed, die koning van het dierenrijk zal worden. Maar ook een mijmerende visser, een op meisjes jagende rattenvanger en een postduif die niet verzaakt de liefste liefdesbrieven rond te brengen..
Samen vormen deze dieren in charmante, poëtische en geestige vertellingen de basis van dit concert met liederen van Wolf, Schubert, Ravel (Histoires Naturelles) en Poulenc’s ‘L’Histoire de Babar’ voor spreker en piano.  

Entree:  €15,00 inclusief consumptie
Informatie: www.merlijnrunia.nl   | www.markvannispen.com
Kaartverkoop via info@markvannispen.com

Mezzosopraan Merlijn Runia studeerde af aan de Dutch National Opera Academy, waar ze les kreeg van Sasja Hunnego. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses van onder meer Doris Soffel, Dennis O’Neill, Raúl Giménez, Margreet Honig, Nadine Secunde en Ira Siff.
Op het gebied van opera vertolkte Merlijn onder meer de rollen van Cherubino (Le nozze di Figaro), Dorabella (Così fan tutte), Orlofsky (Die Fledermaus), Dido (Dido and Aeneas), Sandmännchen (Hänsel und Gretel), Zinnia (L’Étoile), Flora (La traviata), Philomela (Sisters), Bac (Who’s afraid of Orfeo) en Tzippie (Where the Wild Things Are).

Pianist Mark van Nispen verdiepte zich na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.
Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.

Ulvenhart Diner Concert - Joost Willemze, harp

Donderdag 31 Januari 2019

18.30 uur, Landgoed Ulvenhart, 4858 RL Heistraat 16 - 18 Ulvenhout AC

Ulvenhart DinerConcert:  Joost Willemze (harp)
Amper 22 lentes jong, al vele internationale prijzen op zijn naam, radio- en TV-optredens en studie in Rome en op het Conservatorium van Utrecht. Heel recent prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai, Seoul, Porto en Italië. En nu een optreden tijdens het Ulvenhart DinerConcert..


Het muziekleven van....

Joost Willemze speelt harp sinds zijn zevende jaar met lessen bij Vera Kool en de Academie Muzikaal Talent. Ook studeerde hij bij Edward Witsenburg en bij Manja Smits. Masterclasses volgde hij bij Elinor Bennett, Emmanuel Ceysson, Skaila Kanga, Judy Loman, Sivan Magen en Isabelle Perrin, e.a.

Joost won prijzen op de concoursen van Jong Muziektalent Nederland en het Internationaal Harpconcours in Wales. Joost won de 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Zijn televisiedebuut was bij Ivo Niehe en in 2010 was hij op televisie tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam, als solist met JeugdOrkest Nederland en een muziekwerk met zangeres Laura Janssen.

Ook was hij één van de 4 finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus met het harpconcert van Ginastera, samen met het Nederlands Kamerorkest.

Als solist speelde Joost met orkest de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon. De jonge harpist geeft concerten in binnen- en buitenland. Onlangs gaf hij concerten op het Dutch Harp Festival, Grachtenfestival in Amsterdam en Rio Harp Festival in Brazilië. Ook speelde hij bij het Italiaanse ministerie van cultuur in Rome en het programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw.

Recent won Joost prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai en Seoul. In 2017 eindigde hij als eerste bij het Internationale Harpconcours in Porto en in 2018 ontving hij opnieuw de eerste prijs tijdens het Italiaanse harpconcours ‘Suoni d’Arpa’ in Saluzzo. In 2019 zal hij onder meer optreden in Frankrijk, Italië en Hong Kong.

Na zijn gymnasiumdiploma studeerde Joost een jaar aan de Accademia Vivarium Novum in Rome. Ook studeerde hij Klassieke Talen en Russisch aan Universiteit Leiden en zette de harpstudie voort bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium.

Reservern:
€59,50 p.p. incl. entree, aperitif, concert, diner, wijnarrangement en café complet.

U kunt reserveren via onderstaand contactformulier of door te mailen naar info@ulvenhart.nl. Vermeld daarbij de datum en het aantal personen. Iets te vieren? Bestel een tafel voor 2, 3 of meer! Of aanschuiven aan grotere tafels?