Klassiek in en om Breda

Scratch Zuid Nederlands Concert Koor

Zaterdag24 November

Volgend jaar bestaat de Stichting Zuid Nederlands Concert Koor tien jaar. Geboren in Dongen en inmiddels getogen en gesetteld in Breda, kan de stichting terugkijken op een indrukwekkende reeks van projecten en producties.

Een jubileum moet gevierd worden en dat doet de stichting groots met een mega koor-productie die ze organiseert samen met het Symfonisch Collectief Breda en Breepark.

Voor het zover is, is er eerst een warming-up: een groot scratch-event dat eindigt met een fantastisch concert op zaterdag 24 november in de Sacramentskerk in Breda met vier professionele solisten en een groot symfonisch orkest.
In een paar zaterdagen studeren de deelnemers de partijen in, onder leiding van koordirigent en artistiek leider Rick Muselaers. Hoofdwerk is het Stabat Mater van Gioachino Rossini.

Aan dit event kan iedereen meedoen die weleens een groot, klassiek koorwerk wil zingen.
Zowel ervaren koorzangers als mensen die de stap naar een dergelijk project altijd al wilden maken.
Inschrijven kan via de website www.znck.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over repetitiedata en locaties, kosten, oefenbestanden en bladmuziek.

Voor de Bredase liefhebbers zijn hier de repetitiedata en-lokaties:

1) Deelnemers uit de regio Breda: Zaterdag 22 september en zaterdag 27 oktober van 10:00 — 17:00 uur, Stedelijk Gymnasium, Breda.

2) Gezamenlijke repetitie, alle deelnemers: Zaterdag 3 november 2018 van 10:00 - 13:00 uur, cultureel centrum Perron 3, Rosmalen.

3) Repetities met orkest: Zaterdag 10 november en zaterdag 17 november van 10:00 — 17:00 uur, Stedelijk Gymnasium, Breda.

4) Generale repetitie en concert:

    Zaterdag 24 november 2018 van 14:00 — 17:00 uur generale repetitie en om 20:15 uur concert, Sacramentskerk Breda.