Klassiek in en om Breda

Bachkoor Brabant - Weihnachtsoratorium

Vrijdag21 December

19.00 uur, Grote kerk, Breda

Op vrijdagavond 21 december vindt in de Grote Kerk in Breda een uitvoering plaats van de integrale versie van het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach. Het Weihnachts-Oratorium bestaat uit zes cantates. Deze zijn gecentreerd rond het geboortefeest van Christus en vervulden in Bachs tijd een liturgische functie op de zes hoogtijdagen, waarvoor ze gecomponeerd zijn. Werd deze cyclus in de tijd van Bach dus uitgevoerd op zes verschillende dagen, tegenwoordig klinkt de muziek van het Weihnachts-Oratorium meestal in concertvorm.

Bachkoor Brabant voert de zes cantates uit onder leiding van dirigent Geert van den Dungen en wordt begeleid door het professionele barokorkest Florilegium Musicum dat op historische instrumenten of kopieën daarvan musiceert.

Het solistenteam bestaat uit jonge, talentvolle vocalisten: Kristen Witmer — sopraan, Oscar Verhaar — countertenor, Falco van Loon —  tenor, David Visser — bas

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij VVV Breda, de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (uitsluitend contante betaling mogelijk) en via de website van het Bachkoor Brabant. De toegangsprijs is € 35,00 (inclusief programmaboekje en pauzeconsumptie) voor een plaats in het middenschip van de Grote Kerk, € 25,00 voor een plaats in de zijbeuken en € 10,00 voor een plaats in het priesterkoor (zgn. ‘luisterplaatsen’, minder zicht).