Klassiek in en om Breda

Oratoriumvereniging Cantate Corde - Winterconcert

Zaterdag8 December

20.00 uur, Lambertuskerk, Raamsdonk.

Cantate Corde combineert twee decemberfeesten tot één uniek concert: Sint Nicolaas en Kerst:

Der Stern von Bethlehem — Joseph Gabriel Rheinberger.
Dit is een negendelig oratorium voor solisten, koor en orkest, waarvoor Rheinberger een gedichtencyclus van zijn vrouw op muziek zette. Het is een van zijn meest persoonlijke werken, en dankzij de meesterlijke frasering en harmonische wendingen ook een van zijn beste. Een werk dat goed in het gehoor ligt en een meditatief-pastorale sfeer uitademt. Het is onverdiend in de vergetelheid geraakt.

Saint Nicolas Cantata - Edward Benjamin Britten.
Een cantate met een heel ander karakter, waarin alle legenden en verhalen over het leven van de goede sint zijn verwerkt. Britten maakte er een heel kleurrijk en verrassend stuk van, met naast de traditionele stemmen ook kinderstemmen, een rijke variëteit aan slagwerk, en een orgel en twee piano’s. Cantate Corde krijgt voor dit bijzondere werk versterking van kinderkoor Senta. Een uniek concert dus, dat u niet mag missen!

In samenwerking met:
Heleen Bongelaar, sopraan,  Albert van Ommen, tenor, Willem de Vries, bas, Jeugdkoor Senta, Möbius Ensemble Tilburg. Algehele leiding: Carl van Kuyck

De toegangsprijs bedraagt € 22,50 inclusief pauzeconsumptie en programmaboek, voor jongeren tot 18 jaar € 10,00.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk en bij Bruna en Theek 5 in Raamsdonksveer, of telefonisch bij Margot Commandeur, 0162-521219. Kaarten bestellen kan ook via de website: www.cantatecorde.nl.