Klassiek in en om Breda

Opera Barok - Messiah van George Frideric Handel

Dinsdag 11 December 2018

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: Messiah van George Frideric Handel

Op verzoek nogmaals deze bijzondere uitvoering van Handels meest bekende werk, nu als een eigentijdse opera. Deze Messiah is anders dan die u gewend bent. U ziet een danser die het lijden, de dood en de opstanding verbeeldt, twee mannen die zijn broers lijken te zijn, echtgenotes die kampen met verlies en overspel, een dominee die meer lijkt te weten, een kind dat een engel speelt en een doofstom meisje dat ons iets lijkt te willen vertellen.

Of wil ze alles vertalen met handgebaren? We weten het niet. Net zomin als we weten wat er tussen de volwassen mensen speelt. Dat geldt ook voor het koor dat in deze toneelversie een eigen rol speelt.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


KamermuziekBreda: Noé Inui, Vassilis Varvaresos en Chiara Tissen

Vrijdag 14 December 2018

20.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

KamermuziekBreda: Noé Inui, Vassilis Varvaresos en Chiara Tissen

In dit afwisselende muzikaal-literaire programma wordt een link gelegd tussen muziek en literatuur, tussen de werken van  Franz Schubert en die van Johann Wolfgang von Goethe.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2018/12/14/kamermuziekbreda-noe-inui-vassilis-varvaresos-en-chiara-tissen

Kerstconcert met Het Groote Leughen

Vrijdag 14 December 2018

19.30 uur, Waalse Kerk, Breda.

Het Groote Leughen o.l.v. dirigent John Koole treedt deze muzikale avond op met: 

Blazersensemble Ripieno,
Stasio en Els,
Vocaal ensemble Mabo Casa,
Vocaal ensemble Bocca Bella

Entrée:               € 10,00
Informatie:          jah.wonders@gmail.com.

Theeconcert Witte Kerkje - Mandoline Orkest Estrellita

Zondag 16 December 2018

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

Mandoline Orkest Estrellita uit Molenschot. Dirigent: Benny Ludemann (www.estrellita.nl).

Goedbesnaard als altijd zal Mandolineorkest Estrellita uit Molenschot een prachtig concert gaan verzorgen.

Estrellita is weliswaar een amateurorkest, maar uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest, met al 54 jaar Benny Ludemann als dirigent. Het orkest is bij het concert niet voltallig aanwezig, maar met 42 orkestleden zal het speelplezier en muzikale resultaat er zeker niet minder om zijn. De (licht)klassieke muziek die het orkest gaat spelen zal schitterend klinken in het prachtige Witte Kerkje.

Er zullen werken worden gespeeld van Manente, Händel, Hackner, Bernstein, Haydn, Franck, Bonfa, Bach, Tárrega en een traditional uit Brazilië.

Je bent zeer welkom bij deze mooie muzikale middag.

Een groot orkest in het Witte Kerkje betekent minder plaats voor publiek. Dus?.. reserveer snel, dan is er zeker nog wel een plaats.

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 16 December 2018

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.

Cantabile Plus - Kerstconcert Pax

Zondag 16 December 2018

16.00 uur, Sint Willibrorduskerk, Hoolstraat, Teteringen

KERSTCONCERT CANTABILE PLUS
Onder leiding van Maria Kuijpers-van Leeuwen, in samenwerking met pianokwartet VIA NOVA

Het gemengd koor Cantabile Plus geeft op zondag 16 december haar jaarlijkse Kerstconcert. Het concert heeft de toepasselijke naam PAX.
Cantabile Plus zingt een uitgebreid internationaal repertoire. Er wordt gezongen in het Oekraïens, Pools, Italiaans, Spaans.
Het koor wordt begeleid door Via Nova. Dit alles onder leiding van onze voortreffelijke dirigente Maria Kuijpers-van Leeuwen

Daarnaast speelt Via Nova het eerste pianokwartet van W.A. Mozart.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.


Cantabile Plus bestaat reeds 12 jaar. De doelstelling is in een wat rustiger tempo op een kwalitatief goed niveau te blijven zingen. De repetities zijn elke woensdagmiddag van 14.30 — 16.30 uur in het Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein te Breda. Zie ook onze website: www.cantabileplus.nl

Sacramentskoor - Lessons and carols

Zondag 16 December 2018

16.00 uur, Sacramentskerk, Breda

Zondag 16 december zingt het Sacramentskoor de traditionele Lessons and Carols in de Sacramentskerk. Negen lezingen die tezamen het kerstverhaal vertellen, worden afgewisseld met de mooiste Christmas Carols.
De Lessons and Carols zijn een prachtig begin van uw kersttijd. En u kunt daarbij zijn!

De Lessons and Carols beginnen om 16.00 uur. De toegang is inclusief 1 consumptie na afloop.

De toegang is €15,- per persoon aan de deur voor de Lessons and Carols en €12,50 in de voorverkoop (kinderen t/m 16 jaar gratis, 65+/KBO €10,-).
Tickets zijn online te bestellen, betaling via iDEAL, of via www.sacramentskoor.nl. Klik hier  om te bestellen.

Combiticket
U kunt ook een combiticket krijgen via bovenstaande links voor €20,- per persoon. Hiermee kunt u tegen aanzienlijke korting zowel de Lessons & Carols op zondag 16 december in de Sacramentskerk als het traditionele Kerstconcert op 2de Kerstdag bezoeken.

S'ottoVoces - A boy was born

Zondag 16 December 2018

15.00 uur, Waalse kerk, Breda

S’ottoVoces - A boy was born.

Ons kerstconcert 2018 is een vierluik van kerst- en wereldlijke muziek. We wisselen bekende en minder bekende kerstmuziek af met prachtige meerstemmige spirituals. In vier taferelen vertellen we een eigen kerstverhaal met muziek over liefde, geloof, hoop en vrede als verbindend element in de donkere adventstijd. Kom op zondagmiddag even op verhaal in de Waalse Kerk. Geniet van een uur innerlijke rijkdom en drink na afloop een glas met ons op de vrede.

Entree:                     € 10,00 (inclusief 1 consumptie)
Voorverkoop:          via leden op sottovoces.nl
Informatie:               www.sottovoces.nl

Strijkersensemble I Giovanott - openbare repetitie

Dinsdag 18 December 2018

18.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

Strijkersensemble I Giovanotti: De deuren van de concertzaal staan open om deze openbare repetitie van het strijkersensemble bij te wonen.

Bachkoor Brabant - Weihnachtsoratorium

Vrijdag 21 December 2018

19.00 uur, Grote kerk, Breda

Op vrijdagavond 21 december vindt in de Grote Kerk in Breda een uitvoering plaats van de integrale versie van het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach. Het Weihnachts-Oratorium bestaat uit zes cantates. Deze zijn gecentreerd rond het geboortefeest van Christus en vervulden in Bachs tijd een liturgische functie op de zes hoogtijdagen, waarvoor ze gecomponeerd zijn. Werd deze cyclus in de tijd van Bach dus uitgevoerd op zes verschillende dagen, tegenwoordig klinkt de muziek van het Weihnachts-Oratorium meestal in concertvorm.

Bachkoor Brabant voert de zes cantates uit onder leiding van dirigent Geert van den Dungen en wordt begeleid door het professionele barokorkest Florilegium Musicum dat op historische instrumenten of kopieën daarvan musiceert.

Het solistenteam bestaat uit jonge, talentvolle vocalisten: Kristen Witmer — sopraan, Oscar Verhaar — countertenor, Falco van Loon —  tenor, David Visser — bas

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij VVV Breda, de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (uitsluitend contante betaling mogelijk) en via de website van het Bachkoor Brabant. De toegangsprijs is € 35,00 (inclusief programmaboekje en pauzeconsumptie) voor een plaats in het middenschip van de Grote Kerk, € 25,00 voor een plaats in de zijbeuken en € 10,00 voor een plaats in het priesterkoor (zgn. ‘luisterplaatsen’, minder zicht).


Cappella Ex Occasione en klarinetorkest Skertso - Kerstconcert

Zaterdag 22 December 2018

20.15 uur, in de R.K. Kerk in Zevenbergen


KERSTCONCERT met het koor CAPPELLA EX OCCASIONES en het klarinetorkest SKERTSO

Het koor Cappella ex Occasione en het klarinetorkest Skertso verzorgen op zaterdag 22 december het jaarlijks Kerstconcert in de Rooms Katholieke Kerk in Zevenbergen.

Cappella ex Occasione (CEO) is een Bredaas kamerkoor dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder de inspirerende leiding van Ruben de Grauw. CEO brengt voornamelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, uitvoering en interpretatie van de muziek. Ook werken zij graag samen met andere kunstdisciplines. Hun missie is zowel zanger als bezoeker te boeien door de hoge uitvoeringskwaliteit van de concerten. Het koor zingt tijdens het concert o.a. werken van  Louis Toebosch, Jean Mouton, Francois Poulenc, Pjotr Ilyich Tsjaikovsky en Philip Stopford.

Skertso is een klarinetensemble dat bestaat uit gevorderde klarinettisten van alle leeftijden. Er wordt gespeeld op de es-, bes-, alt- en basklarinet, waardoor het ensemble een diversiteit van klank rijk is. Het orkest staat onder muzikale leiding van klarinetdocent Hans Hest, die het ensemble 31 jaar geleden in het leven riep om het samen muziek maken te stimuleren.
Eén keer in de 2 jaar gaat het orkest met een ander klarinetorkest op reis naar het buitenland, zij waren in Florence en Berlijn en in 2019 gaan ze naar Frankrijk.

Het orkest speelt werken van Johann Sebastian Bach, Erwin Leijs, Harry Stalpers en Georges Bizet.

Het belooft een prachtige muzikale avond te worden, een gezellige kerstfeest met hapjes en drankjes. De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie en krijgen een drankje en hapje tijdens de pauze en na afloop van het concert.

Toegang: Het concert is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Reserveren wordt sterk aanbevolen, dit in verband met de catering, en is mogelijk via de website www.cultuurmoerdijk.nl - (email: klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 23 December 2018

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Kerstconcert Torenblazers Breda

Zondag 23 December 2018

14.00-15.00 uur, Onze Lieve Vrouwe Toren (Grote Kerk) Breda

Kerstconcert vanaf de Grote Toren door de Torenblazers Breda. Samen met stadsbeiaardier Paul Maassen spelen de Torenblazers o.l.v. Arjan Muller kerstmuziek die in de gehele stad te horen is.

Camera Musicorum - Singing Carols

Zondag 23 December 2018

20.30 uur, Sacramentskerk, Breda

Camera Musicorum

Diverse carols, Dies Natalis van Gerald Finzi en Cantabile brengt a capella werk van Lauridsen.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2018/12/23/camera-musicorum

Meezing kerstconcert

Zondag 23 December 2018

Let op: 3 voorstellingen: 13.30 uur, 16.00 uur en 19.00 uur. Chassé Theater Breda

Meezing kerstconcert.

Heerlijk toch? Tijdens dit Kerstconcert mag u uit volle borst meezingen! Ernst Daniël Smid neemt het voortouw en wordt begeleid door orkest en koor. Natuurlijk is er voor het publiek een grote rol weggelegd, met de teksten duidelijk geprojecteerd. De mooiste tijd van het jaar beleeft u in het Chassé Theater.

 Kaarten kosten € 12.


Sacramentskoor - Traditioneel Kerstconcert

Woensdag 26 December 2018

12.15 uur, Sacramentskerk, Breda

Al vele jaren geeft het Sacramentskoor een traditioneel kerstconcert op tweede kerstdag in de Sacramentskerk. Het is een Kerstconcert voor de hele familie. Tijdens dit concert zullen er bekende en minder bekende stukken te koren zijn. Zelfs onze kleinste jongens zullen hun kunsten ten gehore brengen. Dit jaar werken we samen met het Trombonekwartet van de Nieuwe Veste o.l.v. Gerard de Krom en uiteraard onze vaste organist Jelena Bazova.

De toegang kost €15,- per persoon aan de deur voor het concert en €12,50 in de voorverkoop (kinderen t/m 16 jaar gratis, 65+/KBO €10,-). De toegang is inclusief 1 consumptie in de pauze.

Tickets zijn te online te bestellen, betaling via iDEAL, of via www.sacramentskoor.nl. Klik hier  om te bestellen.

Combiticket

U kunt ook een combiticket krijgen via bovenstaande links voor €20,- per persoon. Hiermee kunt u tegen aanzienlijke korting zowel de Lessons & Carols op zondag 16 december in de Sacramentskerk als het traditionele Kerstconcert op 2de Kerstdag bezoeken

Ulvenhart Klassiek DinerConcert - Katerina Verbovskaya, piano

Donderdag 27 December 2018

18.30 uur, Landgoed Ulvenhart, Heistraat 16 4858 RL Ulvenhout AC.

DinerConcert met Katerina Verbovskaya, piano.
Een zeer begaafde musicus met populaire muziekwerken. Dat wordt weer een heerlijke avond! Een avond waar de gasten op twee terreinen grandioos worden onthaald: een exclusief diner met heerlijke gerechten en daarnaast juweeltjes uit de wereld van muziekwerken.


Katerina Verbovskaya: Geboren in Kaliningrad en inmiddels een van Rusland’s meest getalenteerde jonge pianisten! Katerina heeft al een indrukwekkend aantal concerten en prijzen op haar naam staan. Optredens: solo en met orkest in heel Rusland, Wenen, Brussel, Washington D.C, Brugge, Bolzano, enz.

In juni 2018 won Katerina de eerste prijs in de Finale van Guldenberg Klassiek. Op zondagochtend 18 november was ze de klavierleeuwin in de officiële aftrap van MARQUETTE CLASSIQUE in kasteel Marquette in Heemskerk. En die middag won ze in het Stroomhuis van Neerijnen de eerste prijs en de Madeleine Mastboom-JuniorenPrijs tijdens de spannende Finale van Rivierenland Klassiek.

Op zondagochtend 25 november was ze de klavierleeuwin in de officiële opening van Utopia Klassiek in Drunen. En dat alles is de veelbelovende opmaat naar een spectaculair Ulvenhart DinerConcert met muziekwerken van Schumann, Chopin en Liszt.

Kosten € 59,50 p.p. incl. entree, aperitief, concert, diner, wijnarrangement en café complet.
E-Mail: info@ulvenhart.nl
Tel: 076  - 5616089

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 30 December 2018

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radioprogramma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.