Klassiek in en om Breda

Opera Barok - Messiah van George Frideric Handel

Dinsdag 11 December 2018

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: Messiah van George Frideric Handel

Op verzoek nogmaals deze bijzondere uitvoering van Handels meest bekende werk, nu als een eigentijdse opera. Deze Messiah is anders dan die u gewend bent. U ziet een danser die het lijden, de dood en de opstanding verbeeldt, twee mannen die zijn broers lijken te zijn, echtgenotes die kampen met verlies en overspel, een dominee die meer lijkt te weten, een kind dat een engel speelt en een doofstom meisje dat ons iets lijkt te willen vertellen.

Of wil ze alles vertalen met handgebaren? We weten het niet. Net zomin als we weten wat er tussen de volwassen mensen speelt. Dat geldt ook voor het koor dat in deze toneelversie een eigen rol speelt.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


KamermuziekBreda: Noé Inui, Vassilis Varvaresos en Chiara Tissen

Vrijdag 14 December 2018

20.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

KamermuziekBreda: Noé Inui, Vassilis Varvaresos en Chiara Tissen

In dit afwisselende muzikaal-literaire programma wordt een link gelegd tussen muziek en literatuur, tussen de werken van  Franz Schubert en die van Johann Wolfgang von Goethe.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2018/12/14/kamermuziekbreda-noe-inui-vassilis-varvaresos-en-chiara-tissen

Kerstconcert met Het Groote Leughen

Vrijdag 14 December 2018

19.30 uur, Waalse Kerk, Breda.

Het Groote Leughen o.l.v. dirigent John Koole treedt deze muzikale avond op met: 

Blazersensemble Ripieno,
Stasio en Els,
Vocaal ensemble Mabo Casa,
Vocaal ensemble Bocca Bella

Entrée:               € 10,00
Informatie:          jah.wonders@gmail.com.

Theeconcert Witte Kerkje - Mandoline Orkest Estrellita

Zondag 16 December 2018

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

Mandoline Orkest Estrellita uit Molenschot. Dirigent: Benny Ludemann (www.estrellita.nl).

Goedbesnaard als altijd zal Mandolineorkest Estrellita uit Molenschot een prachtig concert gaan verzorgen.

Estrellita is weliswaar een amateurorkest, maar uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest, met al 54 jaar Benny Ludemann als dirigent. Het orkest is bij het concert niet voltallig aanwezig, maar met 42 orkestleden zal het speelplezier en muzikale resultaat er zeker niet minder om zijn. De (licht)klassieke muziek die het orkest gaat spelen zal schitterend klinken in het prachtige Witte Kerkje.

Er zullen werken worden gespeeld van Manente, Händel, Hackner, Bernstein, Haydn, Franck, Bonfa, Bach, Tárrega en een traditional uit Brazilië.

Je bent zeer welkom bij deze mooie muzikale middag.

Een groot orkest in het Witte Kerkje betekent minder plaats voor publiek. Dus?.. reserveer snel, dan is er zeker nog wel een plaats.

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 16 December 2018

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.

Cantabile Plus - Kerstconcert Pax

Zondag 16 December 2018

16.00 uur, Sint Willibrorduskerk, Hoolstraat, Teteringen

KERSTCONCERT CANTABILE PLUS
Onder leiding van Maria Kuijpers-van Leeuwen, in samenwerking met pianokwartet VIA NOVA

Het gemengd koor Cantabile Plus geeft op zondag 16 december haar jaarlijkse Kerstconcert. Het concert heeft de toepasselijke naam PAX.
Cantabile Plus zingt een uitgebreid internationaal repertoire. Er wordt gezongen in het Oekraïens, Pools, Italiaans, Spaans.
Het koor wordt begeleid door Via Nova. Dit alles onder leiding van onze voortreffelijke dirigente Maria Kuijpers-van Leeuwen

Daarnaast speelt Via Nova het eerste pianokwartet van W.A. Mozart.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.


Cantabile Plus bestaat reeds 12 jaar. De doelstelling is in een wat rustiger tempo op een kwalitatief goed niveau te blijven zingen. De repetities zijn elke woensdagmiddag van 14.30 — 16.30 uur in het Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein te Breda. Zie ook onze website: www.cantabileplus.nl

Sacramentskoor - Lessons and carols

Zondag 16 December 2018

16.00 uur, Sacramentskerk, Breda

Zondag 16 december zingt het Sacramentskoor de traditionele Lessons and Carols in de Sacramentskerk. Negen lezingen die tezamen het kerstverhaal vertellen, worden afgewisseld met de mooiste Christmas Carols.
De Lessons and Carols zijn een prachtig begin van uw kersttijd. En u kunt daarbij zijn!

De Lessons and Carols beginnen om 16.00 uur. De toegang is inclusief 1 consumptie na afloop.

De toegang is €15,- per persoon aan de deur voor de Lessons and Carols en €12,50 in de voorverkoop (kinderen t/m 16 jaar gratis, 65+/KBO €10,-).
Tickets zijn online te bestellen, betaling via iDEAL, of via www.sacramentskoor.nl. Klik hier  om te bestellen.

Combiticket
U kunt ook een combiticket krijgen via bovenstaande links voor €20,- per persoon. Hiermee kunt u tegen aanzienlijke korting zowel de Lessons & Carols op zondag 16 december in de Sacramentskerk als het traditionele Kerstconcert op 2de Kerstdag bezoeken.

S'ottoVoces - A boy was born

Zondag 16 December 2018

15.00 uur, Waalse kerk, Breda

S’ottoVoces - A boy was born.

Ons kerstconcert 2018 is een vierluik van kerst- en wereldlijke muziek. We wisselen bekende en minder bekende kerstmuziek af met prachtige meerstemmige spirituals. In vier taferelen vertellen we een eigen kerstverhaal met muziek over liefde, geloof, hoop en vrede als verbindend element in de donkere adventstijd. Kom op zondagmiddag even op verhaal in de Waalse Kerk. Geniet van een uur innerlijke rijkdom en drink na afloop een glas met ons op de vrede.

Entree:                     € 10,00 (inclusief 1 consumptie)
Voorverkoop:          via leden op sottovoces.nl
Informatie:               www.sottovoces.nl

Strijkersensemble I Giovanott - openbare repetitie

Dinsdag 18 December 2018

18.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

Strijkersensemble I Giovanotti: De deuren van de concertzaal staan open om deze openbare repetitie van het strijkersensemble bij te wonen.

Bachkoor Brabant - Weihnachtsoratorium

Vrijdag 21 December 2018

19.00 uur, Grote kerk, Breda

Op vrijdagavond 21 december vindt in de Grote Kerk in Breda een uitvoering plaats van de integrale versie van het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach. Het Weihnachts-Oratorium bestaat uit zes cantates. Deze zijn gecentreerd rond het geboortefeest van Christus en vervulden in Bachs tijd een liturgische functie op de zes hoogtijdagen, waarvoor ze gecomponeerd zijn. Werd deze cyclus in de tijd van Bach dus uitgevoerd op zes verschillende dagen, tegenwoordig klinkt de muziek van het Weihnachts-Oratorium meestal in concertvorm.

Bachkoor Brabant voert de zes cantates uit onder leiding van dirigent Geert van den Dungen en wordt begeleid door het professionele barokorkest Florilegium Musicum dat op historische instrumenten of kopieën daarvan musiceert.

Het solistenteam bestaat uit jonge, talentvolle vocalisten: Kristen Witmer — sopraan, Oscar Verhaar — countertenor, Falco van Loon —  tenor, David Visser — bas

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij VVV Breda, de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (uitsluitend contante betaling mogelijk) en via de website van het Bachkoor Brabant. De toegangsprijs is € 35,00 (inclusief programmaboekje en pauzeconsumptie) voor een plaats in het middenschip van de Grote Kerk, € 25,00 voor een plaats in de zijbeuken en € 10,00 voor een plaats in het priesterkoor (zgn. ‘luisterplaatsen’, minder zicht).


Cappella Ex Occasione en klarinetorkest Skertso - Kerstconcert

Zaterdag 22 December 2018

20.15 uur, in de R.K. Kerk in Zevenbergen


KERSTCONCERT met het koor CAPPELLA EX OCCASIONES en het klarinetorkest SKERTSO

Het koor Cappella ex Occasione en het klarinetorkest Skertso verzorgen op zaterdag 22 december het jaarlijks Kerstconcert in de Rooms Katholieke Kerk in Zevenbergen.

Cappella ex Occasione (CEO) is een Bredaas kamerkoor dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder de inspirerende leiding van Ruben de Grauw. CEO brengt voornamelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, uitvoering en interpretatie van de muziek. Ook werken zij graag samen met andere kunstdisciplines. Hun missie is zowel zanger als bezoeker te boeien door de hoge uitvoeringskwaliteit van de concerten. Het koor zingt tijdens het concert o.a. werken van  Louis Toebosch, Jean Mouton, Francois Poulenc, Pjotr Ilyich Tsjaikovsky en Philip Stopford.

Skertso is een klarinetensemble dat bestaat uit gevorderde klarinettisten van alle leeftijden. Er wordt gespeeld op de es-, bes-, alt- en basklarinet, waardoor het ensemble een diversiteit van klank rijk is. Het orkest staat onder muzikale leiding van klarinetdocent Hans Hest, die het ensemble 31 jaar geleden in het leven riep om het samen muziek maken te stimuleren.
Eén keer in de 2 jaar gaat het orkest met een ander klarinetorkest op reis naar het buitenland, zij waren in Florence en Berlijn en in 2019 gaan ze naar Frankrijk.

Het orkest speelt werken van Johann Sebastian Bach, Erwin Leijs, Harry Stalpers en Georges Bizet.

Het belooft een prachtige muzikale avond te worden, een gezellige kerstfeest met hapjes en drankjes. De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie en krijgen een drankje en hapje tijdens de pauze en na afloop van het concert.

Toegang: Het concert is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Reserveren wordt sterk aanbevolen, dit in verband met de catering, en is mogelijk via de website www.cultuurmoerdijk.nl - (email: klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 23 December 2018

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Kerstconcert Torenblazers Breda

Zondag 23 December 2018

14.00-15.00 uur, Onze Lieve Vrouwe Toren (Grote Kerk) Breda

Kerstconcert vanaf de Grote Toren door de Torenblazers Breda. Samen met stadsbeiaardier Paul Maassen spelen de Torenblazers o.l.v. Arjan Muller kerstmuziek die in de gehele stad te horen is.

Camera Musicorum - Singing Carols

Zondag 23 December 2018

20.30 uur, Sacramentskerk, Breda

Camera Musicorum

Diverse carols, Dies Natalis van Gerald Finzi en Cantabile brengt a capella werk van Lauridsen.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2018/12/23/camera-musicorum

Meezing kerstconcert

Zondag 23 December 2018

Let op: 3 voorstellingen: 13.30 uur, 16.00 uur en 19.00 uur. Chassé Theater Breda

Meezing kerstconcert.

Heerlijk toch? Tijdens dit Kerstconcert mag u uit volle borst meezingen! Ernst Daniël Smid neemt het voortouw en wordt begeleid door orkest en koor. Natuurlijk is er voor het publiek een grote rol weggelegd, met de teksten duidelijk geprojecteerd. De mooiste tijd van het jaar beleeft u in het Chassé Theater.

 Kaarten kosten € 12.


Sacramentskoor - Traditioneel Kerstconcert

Woensdag 26 December 2018

12.15 uur, Sacramentskerk, Breda

Al vele jaren geeft het Sacramentskoor een traditioneel kerstconcert op tweede kerstdag in de Sacramentskerk. Het is een Kerstconcert voor de hele familie. Tijdens dit concert zullen er bekende en minder bekende stukken te koren zijn. Zelfs onze kleinste jongens zullen hun kunsten ten gehore brengen. Dit jaar werken we samen met het Trombonekwartet van de Nieuwe Veste o.l.v. Gerard de Krom en uiteraard onze vaste organist Jelena Bazova.

De toegang kost €15,- per persoon aan de deur voor het concert en €12,50 in de voorverkoop (kinderen t/m 16 jaar gratis, 65+/KBO €10,-). De toegang is inclusief 1 consumptie in de pauze.

Tickets zijn te online te bestellen, betaling via iDEAL, of via www.sacramentskoor.nl. Klik hier  om te bestellen.

Combiticket

U kunt ook een combiticket krijgen via bovenstaande links voor €20,- per persoon. Hiermee kunt u tegen aanzienlijke korting zowel de Lessons & Carols op zondag 16 december in de Sacramentskerk als het traditionele Kerstconcert op 2de Kerstdag bezoeken

Ulvenhart Klassiek DinerConcert - Katerina Verbovskaya, piano

Donderdag 27 December 2018

18.30 uur, Landgoed Ulvenhart, Heistraat 16 4858 RL Ulvenhout AC.

DinerConcert met Katerina Verbovskaya, piano.
Een zeer begaafde musicus met populaire muziekwerken. Dat wordt weer een heerlijke avond! Een avond waar de gasten op twee terreinen grandioos worden onthaald: een exclusief diner met heerlijke gerechten en daarnaast juweeltjes uit de wereld van muziekwerken.


Katerina Verbovskaya: Geboren in Kaliningrad en inmiddels een van Rusland’s meest getalenteerde jonge pianisten! Katerina heeft al een indrukwekkend aantal concerten en prijzen op haar naam staan. Optredens: solo en met orkest in heel Rusland, Wenen, Brussel, Washington D.C, Brugge, Bolzano, enz.

In juni 2018 won Katerina de eerste prijs in de Finale van Guldenberg Klassiek. Op zondagochtend 18 november was ze de klavierleeuwin in de officiële aftrap van MARQUETTE CLASSIQUE in kasteel Marquette in Heemskerk. En die middag won ze in het Stroomhuis van Neerijnen de eerste prijs en de Madeleine Mastboom-JuniorenPrijs tijdens de spannende Finale van Rivierenland Klassiek.

Op zondagochtend 25 november was ze de klavierleeuwin in de officiële opening van Utopia Klassiek in Drunen. En dat alles is de veelbelovende opmaat naar een spectaculair Ulvenhart DinerConcert met muziekwerken van Schumann, Chopin en Liszt.

Kosten € 59,50 p.p. incl. entree, aperitief, concert, diner, wijnarrangement en café complet.
E-Mail: info@ulvenhart.nl
Tel: 076  - 5616089

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 30 December 2018

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radioprogramma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.

KamermuziekBreda - Combattimento

Vrijdag 4 Januari 2019

20.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste

KamermuziekBreda: Combattimento

Een sprankelend begin van 2019 met een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde strijkersrepertoire van de 18e eeuw.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2019/01/04/kamermuziekbreda-combattimento

Theeconcert Witte Kerkje - Is een verrassing

Zondag 6 Januari 2019

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

En de verrassing is.... het Taiwanese Cheng Quartet:
Hui-Wen Winnie Cheng — viool, Wan-Ru Cheng — viool, Shih-Hsien Sam Tsai — altviool , Sheng-Chiun Rick Lin — cello.

Meer informatie over dit kwartet: https://www.chengquartet.com/

Video: https://youtu.be/_KjMhxGupbA

Met dank aan de NSKA (de Nederlandse Strijkkwartet Academie, Amsterdam, www.nska.nl)
Na het masterdiploma daar gehaald te hebben volgt het Cheng Quartet hier nog de postacademische opleiding.

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 6 Januari 2019

“Klassiek in en om Breda":wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Opera Barok - The Indian Queen van Henry Purcell

Woensdag 9 Januari 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: The Indian Queen van Henry Purcell

The Indian Queen is in feite Zempoalla, heerseres over Mexico. Zij wordt tegengewerkt door de Inca’s van Peru en hun generaal Montezuma, die na een tijd van kamp wisselt en waarop Zempoalla verliefd wordt. Het exotische kader van de Nieuwe Wereld vormt niet meer dan een laagje vernis — het drama zou zich evengoed in het antieke Griekenland of Rome kunnen afspelen.

In deze semi-opera werden gedanste of gesproken passages ingelast die later vrijwel helemaal weggelaten werden. In deze opera is een nieuwe tekst ingelast.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Kapelconcert Cugnon Consort

Zondag 13 Januari 2019

15.00 uur, Bovendonk Hoeven

Kapelconcert Cugnon Consort.
Het Cugnon Consort is een ensemble ontstaan uit het Cugnon Project. Het ensemble bestaat uit enthousiaste en bekwame musici, die vaak ook eerder hebben deelgenomen aan het Cugnon Project. Het heeft zijn basis in Utrecht, speelt met een wisselende bezetting van ongeveer zeven tot twintig spelers en speelt barok tot en met modern repertoire. 

Entree: €32,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/cugnon-consort-13-januari-2019/

Scherzando Trio

Zondag 27 Januari 2019

12.30 uur, in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

SCHERZANDO TRIO
Het Scherzando trio, een internationaal ensemble, bestaat uit Irene Gabarrón - dwarsfluit, Roberto Guijarro — piano en Paula Pantín — klarinet. Het doel van de musici is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor de ongebruikelijke combinatie van fluit, klarinet en piano. Zij spelen o.a. werken van Lamb, Sjostakovitsj, Schmitt, Debussy, Emmanuel en SaintSäens.

Entree: € 15,00 p.p. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl

Gemengd Zangkoor Oosterheide - Lustrumconcert

Zondag 3 Februari 2019

15.00 uur, Sint-Jansbasiliek, Markt 17, 4901EP Oosterhout

Gemengd Zangkoor Oosterheide: lustrumconcert

MOZART’S REQUIEM:
GZO voert Mozart’s Requiem d-moll KV 626 uit en wordt hierbij
begeleid door het Möbius Ensemble Tilburg (MET).

Solisten zijn:
Tessa Maalcke (sopraan), Veronica Burger (alt), Adrian Fernandes (tenor), Philip Barkhudarov (bas)

Het programma wordt aangevuld met Symfonie nr. 4 opus 90 in A groot, ook wel de Italiaanse Symfonie genoemd, van componist Felix Mendelssohn Bartholdy, uitgevoerd door het MET.
Algehele leiding: Herman Kofflard.

Kaartverkoop concert start in november.
Kaartjes kosten € 20,— inclusief koffie/thee na afloop concert. Jongeren van 12 tot 18 jaar € 12,50. Kinderen tot 12 jaar gratis (mits begeleid door betalende volwassene)

Kaarten verkrijgbaar via het secretariaat van GZO: telefonisch 06-55333715, en via e-mailadres bestuur@gemengdzangkooroosterheide.nl
En verder bij VVV UITpunt (Proef Oosterhout), bij koorleden en in de kerk voor aanvang concert.

Gemengs Zankoor Oosterheide - Mozart's Reqiuem

Zondag 3 Februari 2019

Basiliek, Oosterhout

Gemengd Zangkoor Oosterheide - Requiem, Mozart

In 2018 bestaat het GZO 45 jaar. In dit lustrumjaar verzorgen we meerdere (gast)optredens.

We sluiten het lustrumjaar van GZO af met een concert in de Basiliek op zondagmiddag, 3 februari 2019, waarin het Requiem van Mozart (Kv626) en de Italiaanse Symfonie van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma staat.

Binnenkort start de verkoop van de kaarten voor ons concert. De toegangsprijs is:

  • € 20,= voor volwassenen
  • € 10,- voor jongeren van 12 tot 18 jaar
  • Gratis voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene.

Wil je alvast reserveren, dan kan dat via het secretariaat  en het reactieformulier.

Het requiem van Mozart is waarschijnlijk een van de meest mysterieuze werken van deze componist. Met name de exacte reden waarom Mozart de compositie van het werk begon is niet geheel duidelijk. Het verhaal is dat Mozart de compositie van het werk deed in opdracht van een mysterieuze opdrachtgever, waarvoor hij rijkelijk beloond zou worden. Later zou blijken dat de man een bediende was van graaf Walsegg, die het werk voor de herdenkingsdienst van zijn vrouw wou hebben, met de suggestie dit zelf gecomponeerd te hebben. Helaas, Mozart heeft het werk nooit kunnen voltooien. Van zijn hand zijn slechts de complete vocale composities en fragmenten van de orkestratie gevonden. Na Mozart’s dood heeft zijn vrouw Constanze bij Joseph Eybler het verzoek neergelegd om het Requiem te completeren. Eybler heeft de aanwezige vocale gedeelten van het Requiem aangevuld met een orkestratie, maar was niet in staat de compositie van de nog missende delen te doen. Uiteindelijk heeft Constanze Mozart’s pupil Franz Xaver Süssmayr gevraagd het gehele requiem af te ronden. Waarom Constanze dit niet direct als eerste aan Süssmayr heeft gevraagd, die gezien zijn relatie met Mozart de meest voor de hand liggende keuze was, is niet duidelijk. Süssmayr completeerde het Requiem eind 1792. In de loop der jaren is door verschillende componisten, ook in onze moderne tijd, kritiek geuit op de aanvullingen die Süssmayr heeft gedaan. Maar tot nu toe staat deze versie als hét Requiem van Mozart. Het Requiem is bij het bredere publiek ook bekend geworden door de speelfilm Amadeus, waar bij de eindscènes gebruik is gemaakt van de delen ‘Confutatis Maledictis’ en ‘Lacrimosa’.

Lutherse Kerk - Helix Trio - Mozart Divertimento

Zondag 10 Februari 2019

15:30 uur, Lutherse kerk, Breda

Helix Trio: Mozart Divertimento


Het Helix trio wordt gevormd door violiste Birthe Blom (1e prijs Nationaal Vioolconcours Oskar Back), celliste Amber Docters van Leeuwen (1e prijs Nationaal Cello concours) en altist Joël Waterman, die summa cum laude afstudeerde en kamermuziek heeft gespeeld met grote solisten.

Dit trio is gegrepen door het prachtige repertoire voor strijktrio en heeft zich tot doel gesteld om op een waarachtige manier muziek te maken teneinde met het publiek de betekenis van de muziek te delen. Vanmiddag spelen zij twee meesterwerken uit het strijktriorepertoire.

Programma: Mozart — Divertimento in Es KV 563, von Dohnányi — Serenade voor strijktrio in C opus 10

Praktische informatie:.
Kaartverkoop à 15 euro:
locatiemanagerlk@gmail.com, 06-11782011, (gepast contant) aan de deur
of online
https://www.klassiekemuziek.nl/lutherse-breda

De zaal is een half uur voor aanvang open. Vrije zitplaatsen. Na afloop is er een gezellige nazit.
Entree via de Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda (tussen Brasserie Pieter Aertsz en Modezaak Suitable). Parkeren is o.a. mogelijk op het parkeerterrein Beyerd De Vlaszak of Parkeergarage De Baronie.

Opera Barok - Il trionfo del temp e del disinganno van George Frideric Handel

Dinsdag 12 Februari 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: Il trionfo del temp e del disinganno  van George Frideric Handel

Händel nam het nummer mee naar Rome uit Hamburg, waar hij het eerder gebruikte als dansstuk in zijn opera Almira. Het beviel zo goed dat hij de aria later nog eens inzette in zijn opera Rinaldo. Tot Händels reisbagage hoorden ook Voglio cangiar en Crede l’uom, aria’s die in oorsprong helemaal niet van Händel waren maar van de Duitser Reinhard Keiser. De pikkertjes zijn als vanzelf tot sierlijke Händel geworden.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Theeconcert Witte Kerkje - Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst

Zondag 17 Februari 2019

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

Pauline Oostenrijk — hobo en Enno Voorhorst — gitaar.
www.ennovoorhorst.com    /// https://paulineoostenrijk.nl/ Zie ook  https://youtu.be/5IOeD9HgCQc

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl


Jeugdconcert Young Talent Orchestra

Zondag 24 Februari 2019

15.00 uur, Bovendonk Hoeven

Jeugdconcert Young Talent Orchestra
Een Jeugdconcert speciaal voor ouders en kinderen. Laat je inspireren! Het Young Talent Orchestra metjonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar staat onder leiding van Mikhail Zemtsov en speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd — van Barok tot 21ste eeuw. Jonge toptalenten treden als solist met het orkest op. Op 1 mei 2017 won het YTO de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel. Op 26 mei 2018 won het Young Talent Orchestra in De Doelen de publieksprijs bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.

Entree: €22,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/young-talent-orchestra-24-februari-2019 /

Hanneke Rouw - cello en Anouk de Jong - piano

Zondag 24 Februari 2019

12.30 uur, in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

HANNEKE ROUW EN ANOUK DE JONG

Hanneke Rouw - cello en Anouk de Jong - piano, zijn beiden actief op het gebied van kamermuziek en spelen in zowel wisselende als vaste bezettingen. Zij spelen werken van Gabriel Fauré.

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


MuziekSalonSpronk - die Winterreise

Zondag 24 Februari 2019

Classic Jazztet

Zondag 10 Maart 2019

15.00 uur, Zaal Van der Hooft in Zevenbergen

CLASSIC JAZZTET

Het Jazztet bestaat uit Nicole van Jaarsveld - klarinet, Angelique Heemsberen - piano, Robin de Zeeuw - contrabas en Vincent Smeets - drums. De vier professionele musici, die elkaar gevonden hebben op het snijvlak van de klassieke en lichte muziek, nemen u mee langs bekende filmthema’s, operaklassiekers, dansnummers uit de jaren ‘30/’40/’50 en intieme kamermuziek.

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


Opera Barok - Les Boréades van Jean-Philippe Rameau

Woensdag 13 Maart 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: Les Boréades van Jean-Philippe Rameau

Hij introduceerde het begrip subdominant en verdeelde akkoorden in drieklanken en septiemakkoorden. De Fransman Jean Philippe Rameau (1683-1764) is een van de belangrijkste muziektheoretici geweest in de Westerse muziek-geschiedenis, de grondlegger van de harmonieleer. Maar hij was ook een belangrijke componist, wiens invloed op de ontwikkeling van de opera niet onderschat mag worden. De muziek is harmonisch complexer dan wat het operapubliek gewend is, maar ook dramatischer en expressiever.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Kapelconcert Zemtsov Altviool Kwartet

Zondag 17 Maart 2019

15.00 uur, Bovendonk Hoeven

Kapelconcert Zemtsov Altviool Kwartet.
Uniek en Bijzonder! Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Dinerstein — Zemtsov, Dana Zemtsov en Daniil Zemtsov. Alle vier studeerden bij zelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht — de grote Russische altviool virtuoos Michael Kugel. Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010, het publiek reageerde enthousiast: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov’s bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel — en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Entree:  €32,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/zemtsov-altviool-kwartet-17-maart-2019/

Theeconcert Witte Kerkje - Koorbizniz

Zondag 17 Maart 2019

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

Koorbizniz, met dirigente Carole Kroese. Zij brengen het programma: Voor de tweede maal ‘Anders’. (www.koorbizniz.nl)

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl

Marco Grieco

Zondag 24 Maart 2019

12.30 uur in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

MARCO GRIECO
De Italiaanse pianist Marco Grieco studeerde cum laude af aan het Umberto Giordano Conservatorium in Foggia. Hij veroverde vele prijzen en trad met succes op in Canada, V.S., China, Zuid Afrika, Indonesië, Thailand en in Portugal. Het publiek en de internationale pers hebben veel bewondering voor deze pianist. Hij speelt werken van Ludwig van Beethoven en Franz Liszt.

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


Chordanove, i.s.m. vele anderen - Carmina Burana

Zaterdag 30 Maart 2019

de Bussel, Oosterhout

DE CARMINA BURANA

Dit bijzondere werk wordt op zaterdagavond 30 en zondagmiddag 31 maart 2019 gebracht door  Chordanova met een groot aantal projectzangers onder muzikale leiding van Marcella van der Heijde. Dit gebeurt  samen met:

  • het Oosterhouts Symfonie Orkest
  • de Oosterhoutse Nachtegalen
  • de slagwerkgroep o.l.v. Jurgen Damen
  • bariton Leon Geers, sopraan Luisa Kop en tenor Nico Bolmer
  • op de vleugels Leon Schenkels en Helma Woerdeman

Vormgeving: Monique Roovers

Entree € 25,=.
Kaarten via deelnemers of www.theaterdebussel.nl

Lutherse Kerk - Maria Millstein, viool. In de ban van... jong talent.

Vrijdag 5 April 2019

20:15 uur, Lutherse Kerk, Breda

In de ban van?.. Jong Talent — met Maria Milstein


Eerder dit voorjaar vonden de audities plaats voor het tweede talentontwikkelingstraject onder aanvoering van stervioliste Maria Milstein, dat leidt tot de uitvoering van het septet van Beethoven op 10 mei in de Lutherse kerk en een tournee.

De geselecteerde kandidaten spelen vandaag een kamermuziekprogramma met werken van o.a. Beethoven, Glinka en Nielsen

Praktische informatie:.
Kaartverkoop à 15 euro:
locatiemanagerlk@gmail.com, 06-11782011, (gepast contant) aan de deur
of online
https://www.klassiekemuziek.nl/lutherse-breda

De zaal is een half uur voor aanvang open. Vrije zitplaatsen. Na afloop is er een gezellige nazit.
Entree via de Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda (tussen Brasserie Pieter Aertsz en Modezaak Suitable). Parkeren is o.a. mogelijk op het parkeerterrein Beyerd De Vlaszak of Parkeergarage De Baronie.

Kamerkoor Kwintessens - Kanon Pokajanen van Arvo Pärt

Zaterdag 6 April 2019

20:15 uur, Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda

Kamerkoor Kwintessens o.l.v. Raoul Boesten zingt Kanon Pokajanen- Arvo Pärt.


In het midden van de Sacramentskerk brengt Kwintessens de Kanon Pokajanen. Staande in een kring van 32 zangers, slechts verlicht door kaarsen en lampjes op de muziekstandaards, neemt het koor u mee door dit bijzondere muziekstuk.
De spirituele muziek, gebaseerd op de tekst van een oude boetedoening die stamt uit de 6e eeuw, past goed in de tijd voor Pasen. Met prachtige meditatieve klanken komen steeds opnieuw de gebeden tot klinken die gaan over grenservaringen: van profetie naar vervulling, van zonde naar vergeving, van zwakheid naar kracht, van lijden naar verlossing, van sterven naar onsterfelijkheid...
Van duisternis naar licht!

Voor het vijfde jaar voert Kamerkoor Kwintessens de Kanon uit waarmee het koor een nieuwe paastraditie wil initiëren.

Tickets €13,-, verkrijgbaar via: www.kamerkoorkwintessens.nl.

Kapelconcert Quirine Viersen & Thomas Beijer

Zondag 14 April 2019

20.15 uur, Bovendonk Hoeven

Kapelconcert Quirine Viersen & Thomas Beijer.
Een intiem concert van celliste Quirine Viersen en pianist Thomas Beijer. Celliste Quirine Viersen is één van ’s werelds meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel is zij erin geslaagd collega’s, pers en publiek van haar grote muzikaliteit te overtuigen. Ze speelt wereldwijd op de grootste podia — maar houdt het ook graag klein en intiem. Dat doet ze vandaag met Thomas Beijer, die door Klassieke Zaken onlangs een ‘briljant pianist’ werd genoemd.

Entree: €32,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/quirine-viersen-thomas-beijer-14-april-2019/

Opera Barok - Adam's Passion van Arvo Pärt

Vrijdag 19 April 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert op Goede Vrijdag: Adam’s Passion van Arvo Pärt

Het resultaat is magistraal. In een decor van licht, beeldende mensen, orkest en koor word je betoverd in een algehele sensatie waarbij alle disciplines in een sacrale sfeer samenkomen. Bijzonder fraai vormgegeven podium met ‘catwalk’ waardoor het publiek als het ware deel uitmaakt van het podium. De ‘dansers’ bewegen (zeer) langzaam en zijn veelal schaars gekleed wat mooi aansluit bij de muziek van Arvo Pärt die componeert vanuit stilte en soberheid.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Claudia y Manito

Zondag 21 April 2019

14.00 uur in De Borgh in Zevenbergen

CLAUDIA Y MANITO
Claudia speelt op een Paraguayaanse harp, gipsygitarist Manito staat haar terzijde. Daarnaast zingt  Claudia een aantal Spaanstalige liederen; met haar zwoele stem treft ze het juiste gevoel van deze muziek. Zij spelen o.a. samba’s, tango’s, bolero’s uit Mexico, Argentinië,Venezuela, Chili en Peru. 

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


Lutherse Kerk - Maria Milstein - In de ban van... Beethoven

Vrijdag 10 Mei 2019

20.15 uur, Lutherse Kerk Breda

In de ban van...Beethoven - met Maria Milstein

Het hoogtepunt van het traject voor talentontwikkeling: de uitvoering van het septet van Beethoven. De jonge talenten musiceren met coach Maria Milstein, laureate van de Nederlandse Muziekprijs en violiste van het Van Baerle Trio. Een ervaring die zij (en u) niet gauw zullen vergeten!

Praktische informatie:.
Kaartverkoop:
locatiemanagerlk@gmail.com, 06-11207811, (gepast contant) aan de deur
of online
https://www.klassiekemuziek.nl/lutherse-breda

De zaal is een half uur voor aanvang open. Vrije zitplaatsen. Na afloop is er een gezellige nazit.
Entree via de Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda (tussen Brasserie Pieter Aertsz en Modezaak Suitable). Parkeren is o.a. mogelijk op het parkeerterrein Beyerd De Vlaszak of Parkeergarage De Baronie. Vanaf het Centraal Station is het een kwartiertje lopen.

MuziekSalonSpronk - Jazz bij MSS

Dinsdag 21 Mei 2019

MuziekSalonSpronk - Jazz bij MSS

Donderdag 23 Mei 2019