Klassiek in en om Breda

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 20 Januari 2019

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.

Vandaag kunt u luisteren naar een afwisselend programma met bekende en minder bekende muziek. Te gast in de studio is Jetje van Wijk. Zij zal het laatste deel van de drieluik rond Arvo Pärt toelichten. Verder hoort u in het programma Reina Koelman, zij zal het hebben over het concert van het Heilig hartkoor op 27 januari.


Nieuwjaarsconcert Sacramenskerk

Zondag 20 Januari 2019

16.00 uur, Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda

Nieuwjaarsconcert Sacramenskerk
Op zondag 20 januari wordt om 16:00uur het jaarlijkse nieuwjaarsconcert gehouden in de Sacramentskerk.

Dit jaar brengen violiste Natalia Gubania en organiste/pianiste Jelena Bazova u een gevarieerd programma van voornamelijk Franse muziek uit de 20 e eeuw.  Bekende werken zoals sonate voor viool en piano van Francis Poulenc en het spectaculaire Dieu parmi nous uit La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen zullen ten gehore worden gebracht. Verder hoort u muziek van Nicolas de Grigny en Jehan Alain. Ter aanvulling worden enkele werken van de Georgische componist Nodar Gabunia uitgevoerd.

De uitvoerenden zijn graag geziene gasten in de Sacramentskerk. De Georgische violiste Natalia Gubania en van Russische organiste Jelena Bazova zijn beiden verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. 

Vanaf heden is het mogelijk om de organiste op grote schermen in de kerk te volgen. Zodat kunt zien hoe zij het Flentrop Orgel van de Sacramentskerk in al haar facetten bespeelt ziet worden.

Toegang is gratis en er zal na afloop een collecte worden gehouden.

KamermuziekBreda: Brodsky Quartet

Vrijdag 25 Januari 2019

20.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste

KamermuziekBreda: Brodsky Quartet
Dit Britse strijkkwartet bestaat al sinds 1972 en speelt vaak vernieuwende kamermuziek. Dit keer in de Nieuwe Veste concertzaal een prachtig gewaagd en uitdagend programma.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2019/01/25/kamermuziekbreda-brodsky-quartet

Scherzando Trio

Zondag 27 Januari 2019

12.30 uur, in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

SCHERZANDO TRIO
Het Scherzando trio, een internationaal ensemble, bestaat uit Irene Gabarrón - dwarsfluit, Roberto Guijarro — piano en Paula Pantín — klarinet. Het doel van de musici is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor de ongebruikelijke combinatie van fluit, klarinet en piano. Zij spelen o.a. werken van Lamb, Sjostakovitsj, Schmitt, Debussy, Emmanuel en SaintSäens.

Entree: € 15,00 p.p. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 27 Januari 2019

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Iets met dieren - liedrecital door Merlijn Runia en Mark van Nispen

Zondag 27 Januari 2019

17.00 uur, Waalse Kerk Breda.


Iets met dieren
Een beestachtig liedrecital door Merlijn Runia (mezzosopraan) en Mark van Nispen (piano)
 
Een pauw die zou trouwen,  een zwaan met dreigend overgewicht en een kleine olifant met groene bolhoed, die koning van het dierenrijk zal worden. Maar ook een mijmerende visser, een op meisjes jagende rattenvanger en een postduif die niet verzaakt de liefste liefdesbrieven rond te brengen..
Samen vormen deze dieren in charmante, poëtische en geestige vertellingen de basis van dit concert met liederen van Wolf, Schubert, Ravel (Histoires Naturelles) en Poulenc’s ‘L’Histoire de Babar’ voor spreker en piano.  

Entree:  €15,00 inclusief consumptie
Informatie: www.merlijnrunia.nl   | www.markvannispen.com
Kaartverkoop via info@markvannispen.com

Mezzosopraan Merlijn Runia studeerde af aan de Dutch National Opera Academy, waar ze les kreeg van Sasja Hunnego. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses van onder meer Doris Soffel, Dennis O’Neill, Raúl Giménez, Margreet Honig, Nadine Secunde en Ira Siff.
Op het gebied van opera vertolkte Merlijn onder meer de rollen van Cherubino (Le nozze di Figaro), Dorabella (Così fan tutte), Orlofsky (Die Fledermaus), Dido (Dido and Aeneas), Sandmännchen (Hänsel und Gretel), Zinnia (L’Étoile), Flora (La traviata), Philomela (Sisters), Bac (Who’s afraid of Orfeo) en Tzippie (Where the Wild Things Are).

Pianist Mark van Nispen verdiepte zich na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.
Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.

Ulvenhart Diner Concert - Joost Willemze, harp

Donderdag 31 Januari 2019

18.30 uur, Landgoed Ulvenhart, 4858 RL Heistraat 16 - 18 Ulvenhout AC

Ulvenhart DinerConcert:  Joost Willemze (harp)
Amper 22 lentes jong, al vele internationale prijzen op zijn naam, radio- en TV-optredens en studie in Rome en op het Conservatorium van Utrecht. Heel recent prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai, Seoul, Porto en Italië. En nu een optreden tijdens het Ulvenhart DinerConcert..


Het muziekleven van....

Joost Willemze speelt harp sinds zijn zevende jaar met lessen bij Vera Kool en de Academie Muzikaal Talent. Ook studeerde hij bij Edward Witsenburg en bij Manja Smits. Masterclasses volgde hij bij Elinor Bennett, Emmanuel Ceysson, Skaila Kanga, Judy Loman, Sivan Magen en Isabelle Perrin, e.a.

Joost won prijzen op de concoursen van Jong Muziektalent Nederland en het Internationaal Harpconcours in Wales. Joost won de 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Zijn televisiedebuut was bij Ivo Niehe en in 2010 was hij op televisie tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam, als solist met JeugdOrkest Nederland en een muziekwerk met zangeres Laura Janssen.

Ook was hij één van de 4 finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus met het harpconcert van Ginastera, samen met het Nederlands Kamerorkest.

Als solist speelde Joost met orkest de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon. De jonge harpist geeft concerten in binnen- en buitenland. Onlangs gaf hij concerten op het Dutch Harp Festival, Grachtenfestival in Amsterdam en Rio Harp Festival in Brazilië. Ook speelde hij bij het Italiaanse ministerie van cultuur in Rome en het programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw.

Recent won Joost prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai en Seoul. In 2017 eindigde hij als eerste bij het Internationale Harpconcours in Porto en in 2018 ontving hij opnieuw de eerste prijs tijdens het Italiaanse harpconcours ‘Suoni d’Arpa’ in Saluzzo. In 2019 zal hij onder meer optreden in Frankrijk, Italië en Hong Kong.

Na zijn gymnasiumdiploma studeerde Joost een jaar aan de Accademia Vivarium Novum in Rome. Ook studeerde hij Klassieke Talen en Russisch aan Universiteit Leiden en zette de harpstudie voort bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium.

Reservern:
€59,50 p.p. incl. entree, aperitif, concert, diner, wijnarrangement en café complet.

U kunt reserveren via onderstaand contactformulier of door te mailen naar info@ulvenhart.nl. Vermeld daarbij de datum en het aantal personen. Iets te vieren? Bestel een tafel voor 2, 3 of meer! Of aanschuiven aan grotere tafels?

Cultuur tijdens het middaguur - Duo Isas en Kwiek

Vrijdag 1 Februari 2019

12.00 uur, Waalse kerk, Breda

Cultuur tijdens het middaguur.

Toegang vrij.

DUO ISAS EN KWIEK: Cecilia Isas-viool &  Alan Kwiek-piano

Volg de site www.waalsekerkbreda.nl

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 3 Februari 2019

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radioprogramma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel.

Gemengd Zangkoor Oosterheide - Lustrumconcert

Zondag 3 Februari 2019

15.00 uur, Sint-Jansbasiliek, Markt 17, 4901EP Oosterhout

Gemengd Zangkoor Oosterheide: lustrumconcert

MOZART’S REQUIEM:
GZO voert Mozart’s Requiem d-moll KV 626 uit en wordt hierbij
begeleid door het Möbius Ensemble Tilburg (MET).

Solisten zijn:
Tessa Maalcke (sopraan), Veronica Burger (alt), Adrian Fernandes (tenor), Philip Barkhudarov (bas)

Het programma wordt aangevuld met Symfonie nr. 4 opus 90 in A groot, ook wel de Italiaanse Symfonie genoemd, van componist Felix Mendelssohn Bartholdy, uitgevoerd door het MET.
Algehele leiding: Herman Kofflard.

Kaartverkoop concert start in november.
Kaartjes kosten € 20,— inclusief koffie/thee na afloop concert. Jongeren van 12 tot 18 jaar € 12,50. Kinderen tot 12 jaar gratis (mits begeleid door betalende volwassene)

Kaarten verkrijgbaar via het secretariaat van GZO: telefonisch 06-55333715, en via e-mailadres bestuur@gemengdzangkooroosterheide.nl
En verder bij VVV UITpunt (Proef Oosterhout), bij koorleden en in de kerk voor aanvang concert.

Gemengs Zankoor Oosterheide - Mozart's Reqiuem

Zondag 3 Februari 2019

15.00 uur, Basiliek St. Jan, Oosterhout

Gemengd Zangkoor Oosterheide - Requiem, Mozart

In 2018 bestaat het GZO 45 jaar. In dit lustrumjaar verzorgen we meerdere (gast)optredens.

We sluiten het lustrumjaar van GZO af met een concert in de Basiliek op zondagmiddag, 3 februari 2019, waarin het Requiem van Mozart (Kv626) en de Italiaanse Symfonie van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma staat.

Dirigent Herman Kofflard.
Solisten:

 • Tessa Maalcke, sopraan
 • Veronica Burger, alt
 • Adrian Frenandes, tenor
 • Philip Barkhudarov, bas

Binnenkort start de verkoop van de kaarten voor ons concert. De toegangsprijs is:

 • € 20,= voor volwassenen
 • € 10,- voor jongeren van 12 tot 18 jaar
 • Gratis voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene.
 • Kaartverkoop: www.gemengdzangkooroosterheide.nl

Wil je alvast reserveren, dan kan dat via het secretariaat  en het reactieformulier.

Het requiem van Mozart is waarschijnlijk een van de meest mysterieuze werken van deze componist. Met name de exacte reden waarom Mozart de compositie van het werk begon is niet geheel duidelijk. Het verhaal is dat Mozart de compositie van het werk deed in opdracht van een mysterieuze opdrachtgever, waarvoor hij rijkelijk beloond zou worden. Later zou blijken dat de man een bediende was van graaf Walsegg, die het werk voor de herdenkingsdienst van zijn vrouw wou hebben, met de suggestie dit zelf gecomponeerd te hebben. Helaas, Mozart heeft het werk nooit kunnen voltooien. Van zijn hand zijn slechts de complete vocale composities en fragmenten van de orkestratie gevonden. Na Mozart’s dood heeft zijn vrouw Constanze bij Joseph Eybler het verzoek neergelegd om het Requiem te completeren. Eybler heeft de aanwezige vocale gedeelten van het Requiem aangevuld met een orkestratie, maar was niet in staat de compositie van de nog missende delen te doen. Uiteindelijk heeft Constanze Mozart’s pupil Franz Xaver Süssmayr gevraagd het gehele requiem af te ronden. Waarom Constanze dit niet direct als eerste aan Süssmayr heeft gevraagd, die gezien zijn relatie met Mozart de meest voor de hand liggende keuze was, is niet duidelijk. Süssmayr completeerde het Requiem eind 1792. In de loop der jaren is door verschillende componisten, ook in onze moderne tijd, kritiek geuit op de aanvullingen die Süssmayr heeft gedaan. Maar tot nu toe staat deze versie als hét Requiem van Mozart. Het Requiem is bij het bredere publiek ook bekend geworden door de speelfilm Amadeus, waar bij de eindscènes gebruik is gemaakt van de delen ‘Confutatis Maledictis’ en ‘Lacrimosa’.

Cultuur tijdens het middaguur - Mikkel Torup-piano & Maria Delicado-piano

Vrijdag 8 Februari 2019

12.00 uur, Waalse kerk, Breda

Cultuur tijdens het middaguur.

Toegang vrij.

Mikkel Torup-piano & Maria Delicado-piano

Volg de site www.waalsekerkbreda.nl

Lutherse Kerk - Helix Trio - Mozart Divertimento

Zondag 10 Februari 2019

15:30 uur, Lutherse kerk, Breda

Helix Trio: Mozart Divertimento


Het Helix trio wordt gevormd door violiste Birthe Blom (1e prijs Nationaal Vioolconcours Oskar Back), celliste Amber Docters van Leeuwen (1e prijs Nationaal Cello concours) en altist Joël Waterman, die summa cum laude afstudeerde en kamermuziek heeft gespeeld met grote solisten.

Dit trio is gegrepen door het prachtige repertoire voor strijktrio en heeft zich tot doel gesteld om op een waarachtige manier muziek te maken teneinde met het publiek de betekenis van de muziek te delen. Vanmiddag spelen zij twee meesterwerken uit het strijktriorepertoire.

Programma: Mozart — Divertimento in Es KV 563, von Dohnányi — Serenade voor strijktrio in C opus 10

Praktische informatie:.
Kaartverkoop à 15 euro:
locatiemanagerlk@gmail.com, 06-11782011, (gepast contant) aan de deur
of online
https://www.klassiekemuziek.nl/lutherse-breda

De zaal is een half uur voor aanvang open. Vrije zitplaatsen. Na afloop is er een gezellige nazit.
Entree via de Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda (tussen Brasserie Pieter Aertsz en Modezaak Suitable). Parkeren is o.a. mogelijk op het parkeerterrein Beyerd De Vlaszak of Parkeergarage De Baronie.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 10 Februari 2019

“Klassiek in en om Breda":wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Opera Barok - Il trionfo del temp e del disinganno van George Frideric Handel

Dinsdag 12 Februari 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: Il trionfo del temp e del disinganno  van George Frideric Handel

Händel nam het nummer mee naar Rome uit Hamburg, waar hij het eerder gebruikte als dansstuk in zijn opera Almira. Het beviel zo goed dat hij de aria later nog eens inzette in zijn opera Rinaldo. Tot Händels reisbagage hoorden ook Voglio cangiar en Crede l’uom, aria’s die in oorsprong helemaal niet van Händel waren maar van de Duitser Reinhard Keiser. De pikkertjes zijn als vanzelf tot sierlijke Händel geworden.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Cultuur tijdens het middaguur - Peter Sluijs-piano & Jorn Quirijnen-piano

Vrijdag 15 Februari 2019

12.00 uur, Waalse kerk, Breda

Cultuur tijdens het middaguur.

Toegang vrij.

JONGE PIANISTEN VAN DE HOGESCHOOL DER KUNSTEN-UTRECHT:
Peter Sluijs-piano & Jorn Quirijnen-piano

Volg de site www.waalsekerkbreda.nl

Theeconcert Witte Kerkje - Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst

Zondag 17 Februari 2019

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

Pauline Oostenrijk — hobo en Enno Voorhorst — gitaar.
www.ennovoorhorst.com    /// https://paulineoostenrijk.nl/ Zie ook  https://youtu.be/5IOeD9HgCQc

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl


Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 17 Februari 2019

“Klassiek in en om Breda":wekelijks radio programma met info over te komen concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
19.00 -20.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

KamermuziekBreda: Karin Strobos, Julia Tom en Hanna Shybayeva

Vrijdag 22 Februari 2019

20.15 uur, concertzaal Nieuwe Veste

KamermuziekBreda: Karin Strobos, Julia Tom en Hanna Shybayeva

Sopraan, cello en piano: drie musici bundelen hun krachten in een opvallen ensemble. Werken van Bartok, Berio, De Falla, Janácek en Shumann.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2019/02/22/kamermuziekbreda-karin-strobos-julia-tom-en-hanna-shybayeva

Cultuur tijdens het middaguur - Duo Appassionata

Vrijdag 22 Februari 2019

12.00 uur, Waalse kerk, Breda

Cultuur tijdens het middaguur.

Toegang vrij.

DUO APPASSIONATA: Marie-Louise Schwab-van Doornum-piano &  Tomas Nývelt-cello.

Zij spelen stukken van S. Rachmaninov-J. Suk-A. Dvorák-A. Scriabin

Jeugdconcert Young Talent Orchestra

Zondag 24 Februari 2019

15.00 uur, Bovendonk Hoeven

Jeugdconcert Young Talent Orchestra
Een Jeugdconcert speciaal voor ouders en kinderen. Laat je inspireren! Het Young Talent Orchestra metjonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar staat onder leiding van Mikhail Zemtsov en speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd — van Barok tot 21ste eeuw. Jonge toptalenten treden als solist met het orkest op. Op 1 mei 2017 won het YTO de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel. Op 26 mei 2018 won het Young Talent Orchestra in De Doelen de publieksprijs bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.

Entree: €22,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/young-talent-orchestra-24-februari-2019 /

Hanneke Rouw - cello en Anouk de Jong - piano

Zondag 24 Februari 2019

12.30 uur, in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

HANNEKE ROUW EN ANOUK DE JONG

Hanneke Rouw - cello en Anouk de Jong - piano, zijn beiden actief op het gebied van kamermuziek en spelen in zowel wisselende als vaste bezettingen. Zij spelen werken van Gabriel Fauré.

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


MuziekSalonSpronk - die Winterreise

Zondag 24 Februari 2019

Classic Jazztet

Zondag 10 Maart 2019

15.00 uur, Zaal Van der Hooft in Zevenbergen

CLASSIC JAZZTET

Het Jazztet bestaat uit Nicole van Jaarsveld - klarinet, Angelique Heemsberen - piano, Robin de Zeeuw - contrabas en Vincent Smeets - drums. De vier professionele musici, die elkaar gevonden hebben op het snijvlak van de klassieke en lichte muziek, nemen u mee langs bekende filmthema’s, operaklassiekers, dansnummers uit de jaren ‘30/’40/’50 en intieme kamermuziek.

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


Opera Barok - Les Boréades van Jean-Philippe Rameau

Woensdag 13 Maart 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert: Les Boréades van Jean-Philippe Rameau

Hij introduceerde het begrip subdominant en verdeelde akkoorden in drieklanken en septiemakkoorden. De Fransman Jean Philippe Rameau (1683-1764) is een van de belangrijkste muziektheoretici geweest in de Westerse muziek-geschiedenis, de grondlegger van de harmonieleer. Maar hij was ook een belangrijke componist, wiens invloed op de ontwikkeling van de opera niet onderschat mag worden. De muziek is harmonisch complexer dan wat het operapubliek gewend is, maar ook dramatischer en expressiever.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Kapelconcert Zemtsov Altviool Kwartet

Zondag 17 Maart 2019

15.00 uur, Bovendonk Hoeven

Kapelconcert Zemtsov Altviool Kwartet.
Uniek en Bijzonder! Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Dinerstein — Zemtsov, Dana Zemtsov en Daniil Zemtsov. Alle vier studeerden bij zelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht — de grote Russische altviool virtuoos Michael Kugel. Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010, het publiek reageerde enthousiast: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov’s bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel — en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Entree:  €32,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/zemtsov-altviool-kwartet-17-maart-2019/

Theeconcert Witte Kerkje - Koorbizniz

Zondag 17 Maart 2019

15.30 uur, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden

Koorbizniz, met dirigente Carole Kroese. Zij brengen het programma: Voor de tweede maal ‘Anders’. (www.koorbizniz.nl)

Met een vrijwillige gift hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren met dezelfde lage toegangsprijs.
Entree per concert: € 6,50,  t/m 18 jaar gratis.
3-Concertenkaart: 3 concerten naar keuze: € 18,50 (Betaald vóór 1 nov. € 18,00)
Inlichtingen over theeconcerten  en plaatsen reserveren:
Email: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl   of agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076-5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info  m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden
Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl

Marco Grieco

Zondag 24 Maart 2019

12.30 uur in de Moerdijkzaal in Zevenbergen

MARCO GRIECO
De Italiaanse pianist Marco Grieco studeerde cum laude af aan het Umberto Giordano Conservatorium in Foggia. Hij veroverde vele prijzen en trad met succes op in Canada, V.S., China, Zuid Afrika, Indonesië, Thailand en in Portugal. Het publiek en de internationale pers hebben veel bewondering voor deze pianist. Hij speelt werken van Ludwig van Beethoven en Franz Liszt.

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


Chordanove, i.s.m. vele anderen - Carmina Burana

Zaterdag 30 Maart 2019

de Bussel, Oosterhout

DE CARMINA BURANA

Dit bijzondere werk wordt op zaterdagavond 30 en zondagmiddag 31 maart 2019 gebracht door  Chordanova met een groot aantal projectzangers onder muzikale leiding van Marcella van der Heijde. Dit gebeurt  samen met:

 • het Oosterhouts Symfonie Orkest
 • de Oosterhoutse Nachtegalen
 • de slagwerkgroep o.l.v. Jurgen Damen
 • bariton Leon Geers, sopraan Luisa Kop en tenor Nico Bolmer
 • op de vleugels Leon Schenkels en Helma Woerdeman

Vormgeving: Monique Roovers

Entree € 25,=.
Kaarten via deelnemers of www.theaterdebussel.nl

Lutherse Kerk - Maria Millstein, viool. In de ban van... jong talent.

Vrijdag 5 April 2019

20:15 uur, Lutherse Kerk, Breda

In de ban van?.. Jong Talent — met Maria Milstein


Eerder dit voorjaar vonden de audities plaats voor het tweede talentontwikkelingstraject onder aanvoering van stervioliste Maria Milstein, dat leidt tot de uitvoering van het septet van Beethoven op 10 mei in de Lutherse kerk en een tournee.

De geselecteerde kandidaten spelen vandaag een kamermuziekprogramma met werken van o.a. Beethoven, Glinka en Nielsen

Praktische informatie:.
Kaartverkoop à 15 euro:
locatiemanagerlk@gmail.com, 06-11782011, (gepast contant) aan de deur
of online
https://www.klassiekemuziek.nl/lutherse-breda

De zaal is een half uur voor aanvang open. Vrije zitplaatsen. Na afloop is er een gezellige nazit.
Entree via de Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda (tussen Brasserie Pieter Aertsz en Modezaak Suitable). Parkeren is o.a. mogelijk op het parkeerterrein Beyerd De Vlaszak of Parkeergarage De Baronie.

Kamerkoor Kwintessens - Kanon Pokajanen van Arvo Pärt

Zaterdag 6 April 2019

20:15 uur, Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda

Kamerkoor Kwintessens o.l.v. Raoul Boesten zingt Kanon Pokajanen- Arvo Pärt.


In het midden van de Sacramentskerk brengt Kwintessens de Kanon Pokajanen. Staande in een kring van 32 zangers, slechts verlicht door kaarsen en lampjes op de muziekstandaards, neemt het koor u mee door dit bijzondere muziekstuk.
De spirituele muziek, gebaseerd op de tekst van een oude boetedoening die stamt uit de 6e eeuw, past goed in de tijd voor Pasen. Met prachtige meditatieve klanken komen steeds opnieuw de gebeden tot klinken die gaan over grenservaringen: van profetie naar vervulling, van zonde naar vergeving, van zwakheid naar kracht, van lijden naar verlossing, van sterven naar onsterfelijkheid...
Van duisternis naar licht!

Voor het vijfde jaar voert Kamerkoor Kwintessens de Kanon uit waarmee het koor een nieuwe paastraditie wil initiëren.

Tickets €13,-, verkrijgbaar via: www.kamerkoorkwintessens.nl.

Kapelconcert Quirine Viersen & Thomas Beijer

Zondag 14 April 2019

20.15 uur, Bovendonk Hoeven

Kapelconcert Quirine Viersen & Thomas Beijer.
Een intiem concert van celliste Quirine Viersen en pianist Thomas Beijer. Celliste Quirine Viersen is één van ’s werelds meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel is zij erin geslaagd collega’s, pers en publiek van haar grote muzikaliteit te overtuigen. Ze speelt wereldwijd op de grootste podia — maar houdt het ook graag klein en intiem. Dat doet ze vandaag met Thomas Beijer, die door Klassieke Zaken onlangs een ‘briljant pianist’ werd genoemd.

Entree: €32,50 per persoon en kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, kaartverkoop: www.cultuuroudenbosch.nl/product/quirine-viersen-thomas-beijer-14-april-2019/

Opera Barok - Adam's Passion van Arvo Pärt

Vrijdag 19 April 2019

19.00 uur, Bang & Olufsen, Nieuwe Ginnekenstraat 49 Breda

Opera Barok presenteert op Goede Vrijdag: Adam’s Passion van Arvo Pärt

Het resultaat is magistraal. In een decor van licht, beeldende mensen, orkest en koor word je betoverd in een algehele sensatie waarbij alle disciplines in een sacrale sfeer samenkomen. Bijzonder fraai vormgegeven podium met ‘catwalk’ waardoor het publiek als het ware deel uitmaakt van het podium. De ‘dansers’ bewegen (zeer) langzaam en zijn veelal schaars gekleed wat mooi aansluit bij de muziek van Arvo Pärt die componeert vanuit stilte en soberheid.

Meer informatie: www.operabarok.nl. of info@operabarok.nl.


Claudia y Manito

Zondag 21 April 2019

14.00 uur in De Borgh in Zevenbergen

CLAUDIA Y MANITO
Claudia speelt op een Paraguayaanse harp, gipsygitarist Manito staat haar terzijde. Daarnaast zingt  Claudia een aantal Spaanstalige liederen; met haar zwoele stem treft ze het juiste gevoel van deze muziek. Zij spelen o.a. samba’s, tango’s, bolero’s uit Mexico, Argentinië,Venezuela, Chili en Peru. 

Entree: € 15,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar gratis.
www.cultuurmoerdijk.nl  - klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl


Lutherse Kerk - Maria Milstein - In de ban van... Beethoven

Vrijdag 10 Mei 2019

20.15 uur, Lutherse Kerk Breda

In de ban van...Beethoven - met Maria Milstein

Het hoogtepunt van het traject voor talentontwikkeling: de uitvoering van het septet van Beethoven. De jonge talenten musiceren met coach Maria Milstein, laureate van de Nederlandse Muziekprijs en violiste van het Van Baerle Trio. Een ervaring die zij (en u) niet gauw zullen vergeten!

Praktische informatie:.
Kaartverkoop:
locatiemanagerlk@gmail.com, 06-11207811, (gepast contant) aan de deur
of online
https://www.klassiekemuziek.nl/lutherse-breda

De zaal is een half uur voor aanvang open. Vrije zitplaatsen. Na afloop is er een gezellige nazit.
Entree via de Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda (tussen Brasserie Pieter Aertsz en Modezaak Suitable). Parkeren is o.a. mogelijk op het parkeerterrein Beyerd De Vlaszak of Parkeergarage De Baronie. Vanaf het Centraal Station is het een kwartiertje lopen.

MuziekSalonSpronk - Jazz bij MSS

Dinsdag 21 Mei 2019

MuziekSalonSpronk - Jazz bij MSS

Donderdag 23 Mei 2019